Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
418
Utgivningsdatum
2022-04-20
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Carlsson, Hanna (förf.) / Centerwall, Ulrika (förf.) / Olsson Dahlquist, Lisa (förf.) / Ejemyr, Elisabeth (förf.) / Karlén Gramming, Ann-Christin (förf.) / Gärdén, Cecilia (förf.) / Hanell, Fredrik (förf.) / Jadefrid, Mauritza (förf.) / Jakobsson, Arvid (förf.) / Nordin, Jonas (förf.) / Schultz Nyba
Dimensioner
19 x 211 x 154 mm
Vikt
620 g
SAB
Ab
ISBN
9789144159485
Biblioteksgeografin : en antologi om biblioteksväsende och biblioteksforskning (häftad)

Biblioteksgeografin : en antologi om biblioteksväsende och biblioteksforskning

Häftad,  Svenska, 2022-04-20
395
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Biblioteksgeografin är ett översiktsverk som på ett kartläggande vis introducerar de vanligaste bibliotekstyperna i Sverige samt sätter in dem i relevanta begreppsliga, juridiska och historiska sammanhang. I antologin presenteras och analyseras ett stort antal bibliotekskategorier såsom folk-, national-, skol-, företags- och sjukhusbibliotek.
Boken visar på bredden och komplexiteten som ryms inom det samlade biblioteksväsendet och på den mångfald av perspektiv som kännetecknar forskningen inom fältet. Författarnas skiftande bakgrund och kompetenser skapar en ändamålsenlig blandning av teoretiska och praktiska infallsvinklar på biblioteksverksamheten, med ingångar av såväl humanvetenskapligt som samhällsveten skapligt slag.
Biblioteksgeografin vänder sig i första hand till studenter på grund l äggande och avancerad nivå i biblioteks- och informationsvetenskap samt till företrädare för bibliotekarieprofessionen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Biblioteksgeografin : en antologi om biblioteksväsende och biblioteksforskning
  2. +
  3. Varför vetenskap? : om vikten av problem och teori i forskningsprocessen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Varför vetenskap? : om vikten av problem och te... av Ulf Bjereld, Marie Demker, Jonas Hinnfors (häftad).

Köp båda 2 för 758 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »