Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2023-06-07
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Lisa Sjösten
Medarbetare
Eilard, Håkan (förf.) / Ekholm, Mats (förf.) / Gustafsson, Sofie (förf.) / Holmdahl, Gudrun (förf.) / Johansson, Emelie (förf.) / Johansson-Hidén, Birgitta (förf.) / Karlsson, Margaretha (förf.) / Kemmis, Stephen (förf.) / Leo, Ulf (förf.) / Lundén, Johanna (förf.) / Nilsberth, Marie (förf.) / Olin-
Dimensioner
16 x 216 x 150 mm
Vikt
510 g
SAB
Emk
ISBN
9789144159935
Etiska perspektiv på skolledares arbete (häftad)

Etiska perspektiv på skolledares arbete

Häftad,  Svenska, 2023-06-07
443
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Etiska perspektiv på skolledares arbete Kan levereras innan julafton
Skolledares vardag kantas av etiska dilemman som kräver praktiska lösningar och moraliska ställningstaganden. Den här boken erbjuder stöd i det viktiga arbetet med att utveckla en yrkesetisk hållning.

Etiska perspektiv på skolledares arbete behandlar etiska dilemman och handlingsmöjligheter inom en rad områden. Exempel på teman som tas upp är: digitalisering, diskriminering och kränkande behandling, vetenskaplighet, anpassad skola, flerspråkighet, inspektion, skolförbättring, pedagogiskt ledarskap, kollegiala processer och beslutsfattande. Boken ger dessutom en blick på utbildning och utbildningsledarskap som en kritisk samhällspraktik, och pekar på ett kollektivt såväl som ett individuellt ansvar för att göra det rätta och det goda.

Boken vänder sig till rektorer och andra med skolledaransvar, till exempel arbetslagsledare, utvecklingsledare och förstelärare, men också politiker och chefer på huvudmannanivå. Den är även lämplig att använda vid utbildning av skolledare både inom det statliga rektorsprogrammet och i Fortbildning för rektorer (FFR).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Etiska perspektiv på skolledares arbete
  2. +
  3. Rektor i fokus : kunskap, värden och verktyg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rektor i fokus : kunskap, värden och verktyg av Ulf Blossing, Ulf Blossing, Gunnar Berg, Annika Bergviken Rensfeldt, Susanne Duek (häftad).

Köp båda 2 för 958 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »