Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
308
Utgivningsdatum
2023-03-27
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
SAB
Cm.02,C:do
ISBN
9789144161068
Fundamentalism och helig terror : religionspsykologi för vår tid (häftad)

Fundamentalism och helig terror : religionspsykologi för vår tid

Häftad,  Svenska, 2023-03-27
455
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är fundamentalism och terrorism och hur förhåller de sig till varandra? Varför ansluter sig vissa till militanta grupper och vad kännetecknar radikalisering? Vilka inre och yttre faktorer ligger bakom religiöst motiverade våldshandlingar?

Fundamentalism och terrorism är globala fenomen som berör alla religioner på ett eller annat sätt. I boken behandlas dessa företeelser ur ett religionspsykologiskt perspektiv. Forskning har visat att det finns ett antal sociala och psykologiska faktorer som kan få helt vanliga människor att begå fruktansvärda handlingar. Med hjälp av konkreta exempel visar författaren att religiösa och sekulära våldshandlingar styrs av samma mekanismer och kan förklaras på likartade sätt.

Denna andra upplaga av Fundamentalism och helig terror är reviderad, utökad och uppdaterad. Boken är främst avsedd för studenter i religionsvetenskap, religionspsykologi, religionssociologi, freds- och konfliktforskning och angränsande ämnen vid universitet och högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fundamentalism och helig terror : religionspsykologi för vår tid
  2. +
  3. Religion och politik under kapitalismen : humanistiska tankar och termer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Religion och politik under kapitalismen : human... av Stefan Arvidsson (häftad).

Köp båda 2 för 684 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Lindgren

  • Religion och konflikt : komplexa samband, komplexa orsaker

    Tomas Lindgren

    Religion har varit en komponent i ett stort antal konflikter under de senaste decennierna. Varför är det så? Hur inverkar religion på konflikter? I den här boken menar religionspsykologen Tomas Lindgren att svaret på dessa frågor är relaterade til...