Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2009-03-26
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 145 x 10 mm
Vikt
280 g
ISBN
9789147088737
Institutionell teori - idéer, moden, förändring (häftad)

Institutionell teori - idéer, moden, förändring

Häftad Svenska, 2009-03-26
356
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Institutionell teori är en teoribildning som belyser varför organisationer inte fungerar som de rationella verktyg de är tänkta att vara. Den sätter fokus på hur organisationer styrs av omgivande faktorer, invanda mönster och tillfälliga moden snarare än av rationalitet.

Inom den skandinaviska organisationsforskningen har institutionell teori en särställning. Med den här boken introduceras grunderna i institutionell teori för en bredare krets. Författaren presenterar framväxten av tre olika skolor: tidig institutionell teori, nyinstitutionell teori och skandinavisk institutionell teori samt gör nedslag i klassisk och samtida forskning. Boken avslutas med en jämförande översikt över de olika inriktningarna och en diskussion om kommande möjliga forskningsområden.

Sagt om boken
"Ulla Eriksson-Zetterquist gör en utomordentligt klar och omfattande presentation av institutionell teori i organisationsstudier. Boken är ett måste för alla som vill veta mer om institutionernas uppkomst, försvinnande och förändring. Den presenterar forskningsresultaten på ett tillgängligt sätt utan att förenkla dem." Barbara Czarniawska, professor vid GRI, Handelshögskolan, Göteborgs universitet.

Om författarna
Ulla Eriksson-Zetterquist är professor och verksam vid GRI, Handelshögskolan, Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Institutionell teori - idéer, moden, förändring
  2. +
  3. Organisationsteori : struktur, kultur, processer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Organisationsteori : struktur, kultur, processer av Lars Lindkvist, Jörgen Frode Bakka, Egil Fivelsdal (häftad).

Köp båda 2 för 832 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulla Eriksson-Zetterquist