Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2010-08-18
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 13 mm
Vikt
260 g
SAB
Eaby
ISBN
9789147099764
Du har huvudrollen i ditt liv : om forumspel som pedagogisk metod för frigörelse och förändring (häftad)

Du har huvudrollen i ditt liv : om forumspel som pedagogisk metod för frigörelse och förändring

(2 röster)
Häftad Svenska, 2010-08-18
311
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna användbara bok beskriver metoden forumspel och ger många konkreta exempel på hur man kan arbeta med metoden tillsammans med barn och ungdomar såväl som med vuxna. Det är mer än tjugofem år sedan Katrin Byréus började sätta samman värderingsövningar med forumteater och kalla det forumspel. I dag används forumspel på en mängd olika arenor inom utbildning och skola, socialt arbete, ideella organisationer och på arbetsplatser för att motverka diskriminering och mobbning och ge människor möjlighet att träna sig i konfliktsituationer, ta makten över sina liv och bekämpa orättvisor.

I boken berättar Katrin Byréus om hur metoden växte fram ur Augusto Boals forumteater och om den internationella rörelsen i världen idag. Hon förklarar utförligt vad forumspel är och ger konkreta förslag på lekar för grupputveckling och ett medvetet sätt att använda värderingsövningar i många olika teman som miljö, ledarskap, våld, alkohol, narkotika, tobak, jag och gruppen m.m.

Läs mer
Metoden forumspel kan användas av lärare på alla stadier, elevvårdande personal, fritidspedagoger, drama- och teaterpedagoger, handledare inom barn- och ungdomsverksamhet och alla som arbetar med förändringsarbete till exempel i personalgrupper.
Den nya omarbetade upplagan innehåller ännu fler och enklare sätt att starta forumspel både med unga och vuxna. Övningarna har moderniserats med situationer som handlar om de sociala medierna. Avsnitten om ledarskap har utvecklats och fokuserar på salutogent förhållningssätt, genusperspektiv, normkritisk reflektion och handledning.
"Jag fattade inte att jag mobbade folk förrän jag kände igen mig i ett forumspel." Jocke, 13 år (från förordet)

Om författarna
Katrin Byréus är lärare och dramapedagog. Hon är också utbildad handledare med treårig utbildning i psykosocialt arbetssätt vid St: Lukas och tvåårig handledarutbildning på IHK. Katrin Byréus har arbetat med metod-, grupp- och ledarskapsutveckling sedan 1980 och är en flitigt anlitad föreläsare och kursledare i Sverige och internationellt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Du har huvudrollen i ditt liv : om forumspel som pedagogisk metod för frigörelse och förändring
  2. +
  3. Utomhusdidaktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Utomhusdidaktik av Iann Lundegård, Per-Olof Wickman, Ammi Wohlin (häftad).

Köp båda 2 för 570 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katrin Byréus

Bloggat om Du har huvudrollen i ditt liv : om forums...