Motivationsarbete (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Motivationsarbete
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2014-01-23
Upplaga
4
Förlag
Liber
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
388 g
SAB
361.32
ISBN
9789147111466
Motivationsarbete (häftad)

Motivationsarbete

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-01-23
341
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast torsdag 17 december kl. 09:30 för leverans innan julafton
Författaren presenterar här en metod för att motivera klienter/patienter till behandling. Han utvecklar teorierna och belyser dem med aktuella fallbeskrivningar.

Läs mer
De som är praktiskt verksamma inom socialtjänsten, kriminalvården eller psykiatrin förväntas kunna motivera klienter (patienter) som är tveksamma till behandling. I motivationsarbete redovisar författaren en metod att nå till synes omotiverade patienter. I denna fjärde omarbetade upplaga är resonemangen utvecklade och åskådliggjorda med nya fallbeskrivningar. Boken består av tre delar. Den första handlar om teori och värderingar och beskriver det synssätt som motivationsarbetaren måste ha med sig i mötet med klienten. Del två tar upp relationen mellan motivationsarbetare och klient och är en praktisk tillämpning av teori och värderingar. Den tredje delen behandlar metoder och tekniker som kan påskynda motivationsprocessen.
Motivationsarbete vänder sig till studerande och yrkesverksamma inom socialt arbete, kriminalvård och missbrukarvård och är en praktisk handledning för dem som möter omotiverade klienter i sitt arbete.

Om författarna
Per Revstedt, leg psykolog och leg psykoterapeut med handledarkompetens, har under många år arbetat inom sluten psykiatrisk vård och med miljöterapeutiskt behandlingsarbete inom institutionsvård.
Han har också mångårig erfarenhet som handledare och utbildare inom socialtjänst, kriminalvård och psykiatri.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Motivationsarbete
  2. +
  3. Motiverande samtal : Att hjälpa människor till förändring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motiverande samtal : Att hjälpa människor till ... av William R Miller, Stephen Rollnick (häftad).

Köp båda 2 för 880 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Revstedt