Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Från kvalitet till meningsskapande
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2014-08-18
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 17 mm
Vikt
557 g
SAB
Em.01
ISBN
9789147111725

Från kvalitet till meningsskapande : postmoderna perspektiv - exemplet förskolan

(8 röster)  |   Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-08-18
482

10% rabatt med kod PLUGG25 i kassan

Gäller t.o.m. 21 januari. Villkor.

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok problematiserar försöken att definiera och mäta "kvalitet" inom förskolan och därmed reducera närmast filosofiska värdefrågor till rent tekniska och administrativa problem. Författarna hävdar att det finns andra sätt att förstå och utvärdera förskolans pedagogiska arbete - liksom att förstå såväl barndomen som innehållet i förskolans verksamhet. Bokens praktikexempel är hämtade från bl.a. Reggio Emilia och Stockholmsprojektets förskolor.

Författarnas alternativa perspektiv är genomgående socialkonstruktionistiskt och postmodernistiskt, vilket innebär att framställningen i boken har giltighet långt utanför förskolan. Faktiskt kan alla som arbetar i och med såväl skola som förskola - eller arbetar med forskning, administration eller politiska uppdrag inom motsvarande områden - ha glädje och nytta av bokens analyser.

Dessutom innehåller boken litteratur från hela världen, vilket innebär att den utgör en utförlig presentation av denna just nu pågående kunskapsteoretiska och sociohistoriska "synvända".

Sagt om boken
"...författarna för viktiga och mycket intressanta resonemang om dagens barndom och barnomsorg, då de ifrågasätter givna sanningar och synsätt. Eftersom boken är skriven på engelska, finns det anledning att översätta den till svenska" Gunilla Lindqvist, universitetslektor, Pedagogiska Magasinet, Stockholm, nr 1/00.

Om författarna
Gunilla Dahlberg är professor i pedagogik vid Lärarhögskolan i Stockholm.
Peter Moss är professor i Early Childhood Provision vid Institute of Education, University of London. Alan Pence är professor vid the School of Child and Youth Care, University of Victoria, Kanada.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Från kvalitet till meningsskapande : postmoderna perspektiv - exemplet förskolan
  2. +
  3. Sociala relationer och samspel i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sociala relationer och samspel i förskolan av Thomas Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 752 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Från kvalitet till meningsskapande : postmoderna perspektiv - exemplet förskolan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rörig och tung bok...
    -, 27 januari 2017

    Rörig och tung bok. Svårt att bara ta fokus på Reggio då det inte är heltäckande för en god kvalitet. Barn mår inte bra med för många val samt att alla barn får inte möjligheten att ta plats idag. Projektet passar de barn som har en god start från början. Anser att det är fel vinkling. Skapa ramar och fyll ramarna med barns delaktighet istället för låta barn själva bestämma över sitt lärande.

  2. Svårläst och jobbig
    Felicia, 27 januari 2017

    Denna boken var extremt tråkig, den var jobbig att läsa och de svåra akademiska orden gjorde den mycket svårläst och dryg att läsa.

  3. Tung men så värd!
    josefin, 12 oktober 2016

    En väldigt teoretisk, tung och svårläst bok, men så läsvärd! Ingenting man läser på en eftermiddag utan kräver tanke och reflektion. Lika intressant första som tionde gången man läser den och man får nya reflektioner varje gång.

  4. Kvalitet i förskolan.
    Marie Kristina Nyström, 17 september 2014

    Jag tycker att det är en lärorik bok men lite svår att förstå men man lär sig hela tiden nya teorier och får gamla repeterade.
    Allt är för barnens bästa så de får trygghet och meningsfulla lärotillfällen i förskolan.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av författarna