Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
225
Utgivningsdatum
2015-08-13
Upplaga
10
Förlag
Liber
Dimensioner
215 x 150 x 15 mm
Vikt
455 g
SAB
Oe
ISBN
9789147112197

Juridikens termer

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2015-08-13
489
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Juridikens termer är ett klassiskt uppslagsverk som kortfattat förklarar centrala juridiska termer.

Boken är sedan många år ett värdefullt hjälpmedel för verksamma jurister och studerande samt för alla andra som kommer i kontakt med frågor av juridisk natur.

Sagt om boken
"[...] Boken är ytterst användarvänlig dels genom det alfabetiska upplägget från A till Ö, dels genom att förklaringarna till orden/begreppen är tämligen korta och skrivna på ett språk som inte kräver några direkta fackkunskaper hos läsaren. Tidigare upplaga, vilken ligger långt tillbaka i tiden, bör bytas ut eftersom juridiken i likhet med andra vetenskapsområden ständigt förnyas med bl.a. nytillkommande ord och begrepp." Sven Martinger, lektör, BTJ-häftet nr 20, 2015.

Om författarna
I denna 10:e reviderade upplaga består författarkretsen av professorerna Torbjörn Andersson, Mattias Dahlberg, Jane Reichel och docent Joel Samuelsson. Andersson har huvudansvaret för processrätt, exekutionsrätt och internationell privaträtt, Dahlberg för skatterätt och straffrätt, Reichel för offentlig rätt och folkrätt samt Samuelsson för civilrätt. Den slutliga genomgången och stiliseringen har företagits av författarna gemensamt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Juridikens termer
  2. +
  3. Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik av Ylva Söderlund, Peter Von Zeipel (häftad).

Köp båda 2 för 1011 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »