Politiskt ledarskap (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2016-02-23
Upplaga
2
Förlag
Liber
Dimensioner
205 x 213 x 15 mm
Vikt
376 g
SAB
Occ
ISBN
9789147112814
Politiskt ledarskap (häftad)

Politiskt ledarskap

Häftad Svenska, 2016-02-23
314
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vilka blir politiska ledare? Hur ser deras drivkrafter ut? Vad är utmärkande för politiskt ledarskap i vår tid, och vad krävs för framgång? Varför är det fortfarande så få kvinnor som når de högsta positionerna i politiken?

Läs mer
Detta är några av de frågor som diskuteras i Politiskt ledarskap, som första gången utkom 2009. I denna andra upplaga har en revidering och uppdatering skett.
Politiskt ledarskap handlar om svåra avvägningar: om att stå upp för den egna övertygelsen men också om att kunna kompromissa när man inte får tillräckligt många med sig. Det gäller att hitta en balans mellan att leda och att lyssna.
Under senare år har opinionskänsligheten ökat. Vad betyder det för vår demokrati? Samtidigt innebär det starka mediala strålkastarljus som riktas mot ledande politiker - även när det gäller deras privatliv - att de befinner sig under ständig press. Hur påverkar det ledarskapet?
I boken beskrivs teorier om politiskt ledarskap i ljuset av olika exempel från svensk och internationell politik. Författaren visar hur ledarskapets villkor har förändrats, hur politiken blir mer personcentrerad och hur handlingsutrymmet för politiska ledare minskar.

Om författarna
Tommy Möller är professor i statsvetenskap vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Politiskt ledarskap
  2. +
  3. Efter guldåldern : om partiernas förändring och vad den innebär för demokratin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Efter guldåldern : om partiernas förändring och... av Tommy Möller (häftad).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Politiskt ledarskap