Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
186
Utgivningsdatum
2019-06-20
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
259 g
SAB
Do
ISBN
9789147113248
Relationsinriktat ledarskap : och psykologiska kontrakt (häftad)

Relationsinriktat ledarskap : och psykologiska kontrakt

Häftad Svenska, 2019-06-20
231
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I relationen mellan arbetsgivare och anställda skapas psykologiska kontrakt som ett oskrivet komplement till det formella anställningskontraktet. Denna bok beskriver hur psykologiska kontrakt utvecklas, förändras, balanseras och vilka följder ett kontraktsbrott kan få. Genom att förstå betydelsen av psykologiska kontrakt kan arbetsgivare utveckla ett medvetet och strategiskt relationsinriktat ledarskap.

Läs mer
Läsaren får ta del av omfattande forskning med utgångspunkt i svenskt arbetsliv som kompletteras med internationella jämförelser. Fallbeskrivningar från svenska arbetsplatser illustrerar vikten av psykologiska kontrakt i olika situationer, exempelvis omorganisationer och nedskärningar.
Boken vänder sig till studerande i organisation och ledarskap, exempelvis i kurser inom ekonomi, personalvetenskap och organisationspsykologi.

Om författarna
Kerstin Isaksson är legitimerad psykolog och professor emerita i psykologi vid Mälardalens högskola. Hon har lång erfarenhet av undervisning och forskning om arbetslivets psykologi i samarbete med företag och organisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Relationsinriktat ledarskap : och psykologiska kontrakt
  2. +
  3. Chefen som coach : en praktisk handbok i det nya ledarskapet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Chefen som coach : en praktisk handbok i det ny... av Søren Holm, Lena Sobel (häftad).

Köp båda 2 för 490 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kerstin Isaksson