Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Entreprenörskap
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2018-03-28
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
241 x 169 x 11 mm
Vikt
475 g
ISBN
9789147113637

Entreprenörskap

Häftad,  Svenska, 2018-03-28
489
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Entreprenörernas tid är nu. Eftersom deras förmåga att fördomsfritt, och med gott omdöme, se och handla på möjligheter kan vara den kompetens som vårt globala och digitala samhälle nu mest behöver. Detta är bokens utgångspunkt.

Läsaren får här en fyllig förståelse av fenomenet och ämnet entreprenörskap och samtidigt verktygen för att faktiskt "komma i görning" - handlingskompetensen. Just möjligheten - entreprenörskapets stora gåta - behandlas med särskild omsorg, vilket är ovanligt för en kursbok i ämnet.

Boken inleds med en historisk och begreppsmässigt inbäddande introduktion och går sedan på djupet med ämnets kärnkomponenter - miljön, människan, möjligheten och processen. Läsaren lotsas framåt genom den underliggande och bärande idén om att dessa komponenter hänger ihop och går att förstå som en helhet. I bokens senare kapitel tas möjligheten närmare ett förverkligande genom verktyg och tekniker som överbryggar "knowing and doing". Här ingår en genomgång av affärsmodellen och dess finansiella ABC. Läsaren får ta del av konkreta, ofta svenska exempel som är lätta att identifiera sig med och får dessutom följa ett engagerande praktikfall som återkommer i olika kapitel.

Entreprenörskap riktar sig till studenter på alla utbildningar/kurser i entreprenörskap och kräver inga specialkunskaper i företagsekonomi.

Om författaren
Nils Nilsson är ekonomie doktor och har som vicerektor på Linnéuniversitetet utvecklat och drivit projektet "Det Entreprenöriella Universitetet", där tusentals studenter från olika discipliner fått insikt och träning i de entreprenöriella kompetenserna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Entreprenörskap
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 738 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nils Nilsson