Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2015-08-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 147 x 7 mm
Vikt
192 g
SAB
Em
ISBN
9789147114856
Professionellt lärande i förskolan : med utgångspunkt i hållbar utveckling (häftad)

Professionellt lärande i förskolan : med utgångspunkt i hållbar utveckling

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-08-12
297
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boken handlar om deltagarorienterat och kollaborativt lärande för hållbar utveckling i förskolan. Efter en presentation av de teoretiska utgångspunkterna får läsaren ta del av konkreta exempel på aktiviteter i förskolan. Dessa har fokus på olika aspekter av hållbar utveckling och hur det går att använda såväl språk och kommunikation som IKT, matematik, naturvetenskap och teknik i arbetet.

Läs mer
Utformningen av miljöer och aktiviteter i förskolan är viktig för barns förutsättningar att lära och skapa mening samt för hur barns lärande i det dagliga arbetet med hållbar utveckling i förskolan kan synliggöras. Här tydliggörs allt det fantastiska som sker i barns lek och då barn arbetar med resurser som görs tillgängliga för dem i aktiviteter som planeras av förskollärare.
Boken presenterar även hur forskare och förskollärare behandlar processer i det professionella lärandet med fokus på barns lärande. Boken vänder sig till studerande och lärare på såväl förskollärar- som tidigarelärarprogrammen, till verksamma förskollärare och lärare för skolans tidigare år samt verksamhetsansvariga.

Om författarna
Annika Elm Fristorp arbetar som universitetslektor inom utbildningsvetenskap och naturvetenskapens didaktik, vid Högskolan i Halmstad. Inge Johansson är professor i förskoledidaktik vid Stockholms universitet. Övriga författare har alla lång erfarenhet som förskollärare, många med inriktning på utvecklings- och miljöarbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Professionellt lärande i förskolan : med utgångspunkt i hållbar utveckling
  2. +
  3. Från interaktion till relation : om anknytningsteori

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från interaktion till relation : om anknytnings... av Susan Hart, Rikke Schwartz (häftad).

Köp båda 2 för 590 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna