Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2016-08-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Sundgren, Eva (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 12 mm
Vikt
433 g
SAB
Em-c
ISBN
9789147122196
Skolans möte med nyanlända (häftad)

Skolans möte med nyanlända

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-08-12
333
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Kunskap och medvetenhet om hur skolan på bästa sätt tar till vara elevernas olikheter är viktigt för alla som arbetar i skolan. Boken beskriver hur vi kan utveckla mottagande och undervisning av nyanlända, och bygger på verksamhetsnära forskning med praktisk-pedagogisk inriktning.

Läs mer
Antalet nyanlända elever i den svenska skolan har ökat snabbt de senaste åren. Skolans möte med nyanlända beskriver hur vi kan utveckla mottagande och undervisning av nyanlända.
Vad innebär det att möta nyanlända elever? Hur ser sammanhang och betingelser ut för en lyckad undervisning och inkludering? Hur kan arbetet med nyanlända enligt vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet utvecklas?
Kunskap och medvetenhet om hur skolan på bästa sätt tar till vara elevernas olikheter är viktigt för alla som arbetar i skolan. Boken bygger på verksamhetsnära forskning med praktisk-pedagogisk inriktning. Boken ger bland annat goda exempel på interkulturell och språkstödjande undervisning.
Boken vänder sig till lärarutbildningar på alla nivåer inom den obligatoriska skolan och gymnasiet, dvs. till lärarstudenter och lärarutbildare. Den lämpar sig också väl för fortbildning av lärare, skolledare, annan skolpersonal, skolhuvudmän, politiker och beslutsfattare. Alla som möter nyanlända eller intresserar sig för hur vi kan utveckla skolverksamheten kring nyanlända kan få inspiration av innehållet.

Om författarna
Pirjo Lahdenperä är professor i pedagogik med inriktning mot styrning och ledning vid Mälardalens högskola. Eva Sundgren är professor i svenska språket med inriktning mot sociolingvistik vid Mälardalens högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolans möte med nyanlända
  2. +
  3. Jämlikhet i möjligheter och utfall i den svenska skolan. SOU 2019:40. : Bilaga 7 till Långtidsutredningen (Fi 2017:D)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jämlikhet i möjligheter och utfall i den svensk... av Finansdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 596 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pirjo Lahdenperä