Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2016-08-12
Upplaga
1
Förlag
Liber
Medarbetare
Sundgren, Eva (red.)
Dimensioner
240 x 170 x 12 mm
Vikt
433 g
SAB
Em-c
ISBN
9789147122196
Skolans möte med nyanlända (häftad)

Skolans möte med nyanlända

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-08-12
378
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skolans möte med nyanlända Kan levereras innan julafton
Kunskap och medvetenhet om hur skolan på bästa sätt tar till vara elevernas olikheter är viktigt för alla som arbetar i skolan. Skolans möte med nyanlända beskriver hur vi kan utveckla mottagande och undervisning av nyanlända. Vad innebär det att möta nyanlända elever? Hur ser sammanhang och betingelser ut för en lyckad undervisning och inkludering? Hur kan arbetet med nyanlända enligt vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet utvecklas?

Boken vänder sig till lärarutbildningar på alla nivåer inom den obligatoriska skolan och gymnasiet, dvs. till lärarstudenter och lärarutbildare. Den lämpar sig också väl för fortbildning av lärare, skolledare, annan skolpersonal, skolhuvudmän, politiker och beslutsfattare.

Alla som möter nyanlända eller intresserar sig för hur vi kan utveckla skolverksamheten kring nyanlända kan få inspiration av innehållet.

Om författarna
Pirjo Lahdenperä är professor i pedagogik med inriktning mot styrning och ledning vid Mälardalens högskola. Eva Sundgren är professor i svenska språket med inriktning mot sociolingvistik vid Mälardalens högskola.

Sagt om boken
"Sammantaget är boken ett välkommet tillskott när det gäller litteratur inom ämnesområdet. Det behövs mer kunskap bland skolledare, lärare och lärarstuderande för att kunna möta nyanlända elever på bästa möjliga sätt. I boken varvas teori och praktiska exempel. Praktikfallen och exemplen bidrar till att förtydliga teorierna. Boken uppmuntrar till ökad användning av interkulturell pedagogik i skolans undervisning generellt sett." BTJ-häftet nr 22, 2016, Lektör: Elisabeth Sörhuus.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolans möte med nyanlända
  2. +
  3. Inkludering :  möjligheter och utmaningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Inkludering : möjligheter och utmaningar av Margareta Sandström, Jonas Stier, Lena Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 758 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Pirjo Lahdenperä