Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2019-08-21
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 10 mm
Vikt
316 g
SAB
Ea.01
ISBN
9789147128181

Att möta barns sociala språkmiljö i förskolan : flerdimensionella perspektiv

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2019-08-21
330
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barn kommer till förskolan med varierande erfarenheter av språk. Förskolan har därför en betydande roll i barns tidiga språk-, läs och skrivutveckling, inte minst i ett likvärdighetsperspektiv. Förskolan behöver organiseras så att alla barn får tillgång till stimulerande språk,- skriv- och läsfrämjande lärandemiljöer. Boken handlar om hur förskolan kan skapa sådana sociala språkmiljöer.

Boken bidrar med tydliga exempel från förskollärares vardagliga arbete. Den är uppbyggd utifrån tre teman med inriktning mot språk, och bidrar med en modell som visar de lärandestrategier som kännetecknar en social språkmiljö: omsorgsstrategier, kommunikativa strategier och lekstrategier.

Författarna kommer både från praktiken i förskolorna och från forskarkåren och arbetar aktivt med frågor som handlar om barns språkutveckling.

Boken riktar sig till förskollärarstuderande, lärarutbildare, förskollärare och andra verksamma i förskolan samt forskare inom pedagogik och didaktik. Den lämpar sig mycket väl för kollegialt lärande i förskolan och för diskussioner i arbetslag.

Om författarna

Huvudredaktörer är Martina Norling, filosofie doktor i didaktik och universitetslektor vid Mälardalens högskola, och Maria Magnusson, filosofie doktor i pedagogiskt arbete och universitetslektor vid Linnéuniversitetet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att möta barns sociala språkmiljö i förskolan : flerdimensionella perspektiv
  2. +
  3. Glädjen i att förstå : språk- och textarbete med barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glädjen i att förstå : språk- och textarbete me... av Kerstin Bergöö, Karin Jönsson (häftad).

Köp båda 2 för 617 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna