Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2020-08-04
Upplaga
1
Förlag
Liber
SAB
Em:oe
ISBN
9789147133758
Juridisk metod i skolan : en handbok för rektorer (häftad)

Juridisk metod i skolan : en handbok för rektorer

Häftad Svenska, 2020-08-04

Slutsåld

Rektorer måste i dag hantera många olika juridiska problem. Den här boken går steg för steg igenom hur rektorer kan, ska eller bör gå tillväga när de ställs inför situationer, händelser eller konflikter som har en juridisk aspekt. Hur identifierar man det rättsliga problemet? Hur tar man reda på rätt lag och paragraf? Hur ska dessa tolkas och tillämpas?Rektorer måste i dag hantera många olika juridiska problem. Den här boken går steg för steg igenom hur rektorer kan, ska eller bör gå tillväga när de ställs inför situationer, händelser eller konflikter som har en juridisk aspekt. Hur identifierar man det rättsliga problemet? Hur tar man reda på rätt lag och paragraf? Hur ska dessa tolkas och tillämpas?

Läs mer
Juridisk metod i skolan är framtagen för att användas som handbok av verksamma rektorer. Den lämpar sig även som stöd för rektorer på rektorsprogrammet. Sist i varje kapitel finns repetitions- och reflektionsuppgifter. I boken, som innehåller flera konkreta exempel, presenteras även rättskällorna.

Om författarna
Nina Nilsson Rådeström och Lina Sidenhag är verksamma vid juridiska institutionen vid Umeå universitet och har lång erfarenhet av undervisning på rektorsprogrammet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Juridik för lärare

    Anderz Andersson, Viola Boström, Sara Lyrenäs, Nina Nilsson Rådeström, Lina Sidenhag

    Juridik för lärare är särskilt framtagen för att användas på de juridiska kurser som ingår i förskollärar- och lärarprogrammen. Boken fungerar också utmärkt som handbok för redan verksamma förskollärare och lärare när de behöver få konkreta svar p...

  • Nyanlända i förskola och skola, 3 uppl : Rättsliga regler av betydelse för nyanlända barn och elever

    Anderz Andersson, Sara Lyrenäs, Lina Sidenhag

    Den ökade invandringen, och särskilt då av barn och unga, har inneburit en stor utmaning för det svenska samhället, och inte minst för skolan. Trots att Sverige har en lång tradition av invandring är det först efter millennieskiftet som frågan om ...