Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Nya perspektiv på lärande
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2021-10-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Vikt
202 g
SAB
Ea
ISBN
9789147139934
Nya perspektiv på lärande (häftad)

Nya perspektiv på lärande

Häftad Svenska, 2021-10-15
309
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Nya perspektiv på lärande - kognitionsvetenskap för lärare utgår från följande villkor som har betydelse för elevers lärande: arv och miljö, motivation, återkoppling och minne. Villkoren beskrivs främst utifrån forskning om genetik och kognitionsvetenskap och konkretiseras med ämnesspecifika exempel i lärsituationer samt kopplas ihop med de befintliga lärandeteorier som dominerar svensk lärarutbildning.
Boken riktar sig till verksamma och blivande lärare och förskollärare.Nya perspektiv på lärande - kognitionsvetenskap för lärare utgår från följande villkor som har betydelse för elevers lärande: arv och miljö, motivation, återkoppling och minne. Villkoren beskrivs främst utifrån forskning om genetik och kognitionsvetenskap och konkretiseras med ämnesspecifika exempel i lärsituationer samt kopplas ihop med de befintliga lärandeteorier som dominerar svensk lärarutbildning.
Boken riktar sig till verksamma och blivande lärare och förskollärare.

Om författarna
Alva Appelgren har disputerat inom kognitiv neurovetenskap. Hennes studier rör motivation, återkoppling och förväntningar kopplat till utveckling och lärande. Hon är en flitigt anlitad föreläsare för lärare, förskollärare, rektorer och skolchefer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nya perspektiv på lärande
  2. +
  3. Ungdomar och unga vuxna : Utveckling och livsvillkor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ungdomar och unga vuxna : Utveckling och livsvi... av Philip Hwang, Ann Frisén, Björn Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 726 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alva Appelgren

  • Motiverad : Feedback, mindset och viljan att utvecklas

    Alva Appelgren

    Känner du nybörjarglädje - eller känner du dig mest dålig och osäker när du provar något nytt?Varför uppvisar vissa kämpaglöd vid en motgång medan andra ger upp? Här beskriver Alva Appelgren förutsättningarna för att vilja utvecklas - att vara mot...