Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Professionella möten på distans
Antal sidor
540
Utgivningsdatum
2022-06-07
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
26 x 232 x 168 mm
Vikt
915 g
SAB
Vp
ISBN
9789147140336

Professionella möten på distans : bedömning och råd om vård

Häftad,  Svenska, 2022-06-07
936
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bedömning och prioritering av patienters symtom och besvär samt att ge hälso- och sjukvårdsråd utan ett fysiskt möte, ställer höga krav på konsten att samtala, medicinsk kunskap och tekniska färdigheter. Professionella möten på distans ger läsaren en gedigen genomgång av metoder för personcentrerade och patientsäkra samtal samt om utmaningar, fallgropar och risker att vara uppmärksam på. Samtalsmodellen samtalsprocessen, som utvecklats genom beprövad erfarenhet och evidens, är detaljerat beskriven i flera kapitel.

Boken spänner över en bredd av verksamheter och områden som bedömning av allmäntillstånd, akut medicinsk rådgivning, tolksamtal, bedömning av barns och äldres tillstånd, samtal med personer med psykisk ohälsa och rådgivning vid särskilda händelser. Svåra samtal om kriser, suicidalitet eller våldsutsatthet behandlas också. Med hjälp av läraktiviteter, fallbeskrivningar och reflektionsfrågor får läsaren möjlighet att fördjupa sina kunskaper.

I kapp med samhällets tekniska utveckling förändras förutsättningarna för distansrådgivning och den sista delen av boken fokuserar på utveckling, kvalitet och arbetsmiljö samt grundläggande juridiska aspekter.

Boken vänder sig till sjuksköterskor i olika verksamheter och till sjuksköterskestudenter på både grund- och avancerad nivå. Innehållet är lika värdefullt för andra professioner både inom och utanför hälso- och sjukvården samt för personer som arbetar med stödsamtal, som till exempel vid Kvinnofridslinjen.

Sagt om boken
Bokens 540 sidor är mycket pedagogiskt skrivna, informativa och innehållsrika för att förmedla kunskap, som kan användas för digitala möten inom vårdsektorn för sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter inom grund- och avancerad nivå, men även för andra professioner." Helhetsbetyg 5 av 5, Margareta Fridstjerna, lektör, BTJ-häfte nr 15 2022.

Om författarna
Redaktörer: Marianne Spante är universitetsadjunkt vid Institutionen för hälsa och välfärd, Högskolan Dalarna samt distriktssköterska och avancerad specialistsjuksköterska.
Elisabeth Almgren Eriksson är leg. sjuksköterska, omvårdnadshandledare, utbildare och föreläsare samt metod- och utbildningsansvarig på Inera.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Professionella möten på distans : bedömning och råd om vård
  2. +
  3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 1215 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »