Längtans flöde (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2019-05-30
Upplaga
1
Förlag
Syster Enbär
Medarbetare
Einarsson, Tomas (form)
Dimensioner
170 x 107 x 12 mm
Vikt
212 g
SAB
Hc
ISBN
9789151911618

Längtans flöde

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-05-30
200
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alva Dahl är författare, översättare och språkvetare. Hon tilldelades 2019 Karin Boyes litterära pris.

Skrivet om Längtans flöde:

"Denna lilla prosalyriska skrift, utgiven på det egna förlaget Syster Enbär, är det bästa skönlitterära jag har läst i år. (...) Jag gissar att Längtans flöde kommer att bli en klassiker, men en smal klassiker, en sådan där pärla som man både vill bevara för sig själv och berätta för alla om. Hur som är den 'måsteläsning" för alla som bryr sig om tro och kärlek och kvinnlighet." (Josefin Holmström, SvD)

"... något av det mest genuint engagerande jag läst på länge" (Hanna Johansson, Expressen)

"Med en lyhörd träffsäkerhet punkterar hon vardagslivets fernissa, och skapar enradingar som stannar kvar. Det är en vacker och precis bok, att läsas av såväl troende som agnostiker." (Rebecca Kjellberg, BTJ)

"Att läsa Längtans flöde är en stilla glädje som det inte finns något skäl att förvägra sig." (Hillevi Norburg, Signum)

"Att läsa Längtans flöde är att ta del av stundtals smärtsamt träffsäkra beskrivningar av en erfarenhet, ett rum, som jag inte visste att någon annan kände till. Att för ett kort ögonblick räddas ut ur den ensamhet som också jaget i boken kämpar med." (Emma Audas, Pilgrim)

"Boken blir en spegel för mitt eget tvivel, de privata frågorna om vad just jag borde eller inte borde göra med mitt liv." (Eva-Stina Byggmästar, Kyrkpressen)

"Framför allt är språket mästerligt ... Hos Alva Dahl hittar jag ett sätt att tala om kallelse som jag nog inte sett någon annanstans." (Maja Ekström, Sändaren)

"En rik och klok tankebok som bör läsas av alla som rids av existentiella grubbel." (Instagramkontot Depressive Realism.)

"Hon har strött ut frön för läsaren att idissla tills de öppnar sig - eller spottas ut." (Robert Myhreld, Dagens bok)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Längtans flöde
  2. +
  3. Havandeskapet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Havandeskapet av Alva Dahl (häftad).

Köp båda 2 för 417 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Längtans flöde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Magisk
    Bo Falk, 21 oktober 2020

    Närvaron i berättelsen och i språket är enastående. Det finns en tillgänglighet och allmängiltighet i berättelsen, trots dess starkt personliga prägel. Alva Dahl använder språket på ett djupt personligt sätt i ordval och meningar som är såväl inspirerande som synnerligen vackert. En bok och en uttrycksförmåga att röras och beröras av. En överraskande stark läsupplevelse, rekommenderas varmt.

Visa alla 1 recensioner