Konst som undervisning. Konstundervisning "efter" Joseph Beuys. (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
137
Utgivningsdatum
2021-05-24
Upplaga
1
Förlag
Arkeater
Översättare
Paul Moerman
Originaltitel
Letting Art Teach. Art Education 'after' Joseph Beuys.
Dimensioner
235 x 165 x 9 mm
Vikt
300 g
SAB
Eabi,Ia
ISBN
9789151983479

Konst som undervisning. Konstundervisning "efter" Joseph Beuys.

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-05-24
345
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Gert Biesta, ledande utbildningsteoretiker, professor i pedagogik vid Maynooth University i Dublin och vid University of Edinburgh, presenterar i denna bok ett annorlunda sätt att se på undervisningen i de estetiska ämnena genom att visa vilka unika möjligheter konsten erbjuder att komma i dialog med den omgivande världen. Undervisningen ses som en visandets process, där läraren visar eleven vad som kan vara bra, viktigt och meningsfullt i världen att ägna sin uppmärksamhet åt. Med hjälp av Joseph Beuys happening från 1965, Hur man förklarar bilder för en död hare, från vilken många bilder finns med i boken, redogör Biesta för hur den processen tar form. Med ett särskilt efterord till den svenska utgåvan.

Gert Biesta har beskrivit sina tankar om utbildning som sfär för subjektets och demokratins tillblivelse i ett antal standardverk inom nutida pedagogisk teori. När nu denna bok om konstens undervisande kraft finns tillgänglig på svenska är förhoppningen att den kan bidra till en djupare förståelse hos alla som intresserar sig, från politiker och beslutsfattare, skolledare och lärarutbildare till den enskilda lärarstudenten och pedagogen, för konstens betydelse för en pedagogik och en utbildning för vår (fram)tid.

Paul Moerman, dansare, skådespelare och litterär översättare, undervisar på lärarutbildningarna vid Södertörns högskola och är doktorand i konstpedagogik vid Jyväskylä universitet. I sin undervisning i dans, drama och skrivande prövar han att se på utbildning och pedagogik med konstutövarens ögon - och på konsten med pedagogens blick, med inspiration av Gert Biestas pedagogiska teorier och deras didaktiska implikationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konst som undervisning. Konstundervisning "efter" Joseph Beuys.
  2. +
  3. Konstringar : vad gör samtidskonsten?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Konstringar : vad gör samtidskonsten? av Maria Lind (inbunden).

Köp båda 2 för 589 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konst som undervisning. Konstundervisning "efter" Joseph Beuys.. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. intressant vinkel
    s-81, 10 september 2021

    denna bok kan i första anblick kännas makaber med inledningsexemplet men har en djup poäng som är värd att fundera över!!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gert Biesta