Hotet mot din hjärna: Den överraskande och skrämmande sanningen om hur vete, kolhydrater och socker långsamt dödar ditt mest känsliga organ (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Pagina Classic
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2014-08-19
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlags
Översättare
Jan Wibom
Originaltitel
Little, Brown and Company
Medarbetare
Reimers, Carl (form)
Dimensioner
230 x 170 x 25 mm
Vikt
687 g
ISBN
9789163610424
Hotet mot din hjärna: Den överraskande och skrämmande sanningen om hur vete, kolhydrater och socker långsamt dödar ditt mest känsliga organ (inbunden)

Hotet mot din hjärna: Den överraskande och skrämmande sanningen om hur vete, kolhydrater och socker långsamt dödar ditt mest känsliga organ

(60 röster)  |  Läs 22 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-08-19

Slutsåld

Den överraskande och skrämmande sanningen
om hur vete, kolhydrater och socker långsamt dödar din mest ömtåliga kroppsdel.

Författaren lyfter fram obekväm kunskap som har funnits gömd i den medicinska litteraturen sedan länge: kolhydrater han allvarligt skada din hjärna. Även så kallade hälsosamma kolhydrater, som fullkorn, kan orsaka demens, ADHD, ångest, kronisk huvudvärk och depression.

Boken innehåller även en fyra veckors livsstilsplan för dina mat- sov- och motionsvanor som hjälper dig till ökat välbefinnande och minskad risk för långsiktiga hjärnskador.

Ur innehållet

- Riskfaktorer

- Inflammationer

- Gluten

- Kolhydratsberoende

- Socker

- Fasta

- Motion och rörelse

- Sömn och återhämtning

- Omstart för ett nytt liv, en fyra veckors livsstilsplan

Författaren
David Perlmutter är läkare och hjärnforskare vid University of Miami School of Medicine. Han är också chef för Perlmutter Health Center och Perlmutter Brain Foundation i Neaples, Florida. Perlmutter har skrivit flera populärvetenskapliga böcker, som The Better Brain Book, Raise a Smarter Child by Kindergarten och Power Up your Brain. Hotet mot din hjärna är Perlmutters första bok på svenska.

Hemsida

www.drperlmutter.com
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 22 recensioner av Hotet mot din hjärna: Den överraskande och skrämmande sanningen om hur vete, kolhydrater och socker långsamt dödar ditt mest känsliga organ. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Känns skönt att jag läst boken.
  Myran, 23 januari 2017

  Vilken tur att jag köpte den. Nu förstår jag mycket mer om min egen hälsa och kan ta hjälp av den kunskapen. Det är skrämmande vad grundlurade vi blir av dom som vi borde tro på och dom som vi tror vill vårt bästa, läkemedelsverket.

 2. Saklig och upplysande
  Kärran, 23 februari 2016

  Jag uppskattar att boken var skriven på ett lättfattligt språk och att den var intressant och upplysande på samma gång. Dock hade jag önskat att de riktvärden som anges kunde varit översatta till de svenska. Nu måste man själv söka upp dem på nätet t e x.

 3. Enormt läsvärd.
  Åke Hellström, 26 januari 2016

  En fantastisk bra bok. Det får en att tänka om när det gäller våra livsmedel. Det är ju så att det är marknadskrafterna som bestämmer vad vi skall äta med all reklam och om läkarvetenskapen skall ändra våra matvanor så säger de att de måste ha bevis. Om boken skulle få fullt utslag ute i media undrar jag som vad kan hända.

 4. En helt fantastisk bok

  Denna boken borde alla läsa! Den innehåller de senaste 10 årens forskning och kunskaper om hjärnan och hela kroppen berättad av en av världens mest framstående hjärnläkare och forskare.

  Tyvärr är den svenska översättningen något bristfällig så när jag läst ut den köpte jag genast den engelska, Brain Grain, och håller på att läsa den också. Dr. David Perlmutters egen engelska är bländande och den ger jag bort till nära och kära..
  Fyra stjärnor till den svenska, fem stjärnor till ... Läs hela recensionen

 5. Mycket läsvärd!
  Måna Lundblad, 21 december 2015

  Tyvär retade jag mig på alla korrekturfel till att börja med. Men när jag vant mig så anser jag bokens budskap är värt att ta del av.

 6. Jag behövde denna boken. Jag behövde sanningen!
  Marcus Waltermark, 17 september 2015

  Jag fick reda på denna boken av en äldre herre som berättade att han hade tappat 11 kilo på en månad och mådde bättre i kropp och sinne. Jag blev intresserad och köpte den. Kanske det bästa jag gjort?

  Om du vill i detalj få reda på vad som händer i kroppen med ditt val av livsmedel och din livsstil så bör du köpa denna boken. Jag försöker själv prova att välja bort gluten, kolhydrater och socker, så mycket som möjligt. Varför äta inflammatorisk mat?

  Efter en vecka känner jag... Läs hela recensionen

 7. Om boken "Hotet mot din hjärna"
  Ricci, 24 juli 2015

  Denna bok är ytterst intressant och ger läsaren mycket att tänka på. R
  Rent av även att ändra livsföring. Rekommenderas varmt!

 8. Alla borde läsa denna bok!
  Magda, 13 juli 2015

  Jag är säker på att västvärldens välfärdssjukdomar skulle sjunka drastiskt om denna kunskap spred sig på bredare front! Kan verkligen rekommendera denna bok till alla!

 9. Om det är sant är det mycket viktig kunskap!
  K, 14 maj 2015

  Redan efter att ha läst de första sidorna insåg jag att jag måste förändra många av mina vanor. Skulle bara hälften av det som står här stämma, är det ändå skäl nog att ta konsekvenserna av den nya kunskapen. Jag vågar inte strunta i att sluta äta bl.a. gluten- det skulle kunna få alltför stora konsekvenser.

  Språket i boken är bitvis fullt med fackuttryck, men det är inget som jag störs av. Tvärtom är det nödvändigt för trovärdighetens skull. Jag är inte vårdutbildad men har ändå ing... Läs hela recensionen

 10. Den här borde alla läsa!
  Kathleen Berggren, 22 december 2014

  Den här boken borde verkligen alla läsa och ta till sig.
  Jag äter, sedan många år tillbaka, LCHF (dock ej kött) och mår väldigt bra av detta. Efter att ha läst boken har jag även slutat med all form av gluten. Det ingick inte så värst mycket i min kost tidigare men nu är det helt uteslutet.
  Jag rekommenderar denna bok till alla jag känner och flera har redan köpt den.
  Det är synd att inte läkare tar till sig denna information och rekommenderar sina patienter att lägga om kosten, ... Läs hela recensionen

 11. LÄS DEN!!!!!!
  Lena Fredholm, 19 december 2014

  Åter och åter igen läser man om kolhydraternas och här också glutenets negativa inverkan på våra kroppar.
  Spännande att även läsa om sambandet fettsnålt- Demens och Alzheimers sjukdom.

 12. Bekräftar vad jag själv misstänkt
  Kerstin Lindwall, 2 december 2014

  Vi har använt oss av LCHF dieten i vår familj, och vi har sett många förbättringar bl.a. min mans diabetes som har förbättrats.
  Denna boken ger mig mer förklaringar på varför vi mår bättre.
  Vi äter god mat och trivs .

 13. Du kan påverka din egen hälsa!
  Yvonne Maria Larsson, 28 oktober 2014

  En omskakande och upplysande bok om hur socker och gluten påverkar oss. Rena thrillern! Utmärkta förklaringar och förskonat från tyckande - alla påståenden backas upp med hänvisningar till forkning på området. En ögonöppnare!

 14. Alla som äter bör läsa den här boken
  Mihael Zvorc MZ, 16 oktober 2014

  Alla som äter vegetarisk kost bör lära sig den utantill !!!

  Fantastisk bok !

  Alla som äter bör läsa den här boken

 15. Aldrig mer gluten
  Eva , 13 oktober 2014

  Fantastisk bok. Spännande, en riktig bladvändare. Det är inte lockande att äta gluten när man får reda på vad det kan ställa till i hjärnan. Jag vill gärna vara pigg i huvudet så länge som möjligt.

 16. En skrämmande sanning!
  Ulla Margareta Sejnegrim, 9 oktober 2014

  En oerhört intressant bok, som fick mig att omvärdera gammal "kunskap". Läs den och kanske få ett friskare liv på köpet.

 17. Bästa boken!
  Gunilla Bylund, 1 oktober 2014

  Alla borde läsa boken.
  Vakna upp svenska folket,förstå varför vi har dessa folksjukdomar.
  Vi äter ihjäl oss på fel kost.
  Boken talar om för oss vad vi ska äta och varför.
  Mycket bra och lättförståelig.

 18. Intresseväckande

  Lättläst och synnerligen intressant bok.
  Lite av en aha upplevelse även om säkert
  många med mig haft sina misstankar om
  att det är så här det är.
  En synnerligen läsvärd bok som borde läsas
  av gemene man samt av vård och skolpersonal.

 19. Mycket viktig information!
  Birgitta , 24 september 2014

  Jag är mycket glad att jag fick läsa detta! Nu förstår jag mycket bättre varför Alzheimers sjukdom och diabetes bl.a. ökar så mycket som de gör!

  Alla som har ADHD, ångest och kronisk stress, kronisk huvudvärk och migrän, depression, diabetes, epilepsi, koncentrationssvårigheter, inflammatoriska tillstånd, inklusive artrit, sömnstörningar, matsmältningsproblem, minnessvårigheter, humörsvängningar, övervikt och fetma, Tourettes syndrom och många fler besvär borde läsa den här boken! ... Läs hela recensionen

 20. Hotet mot din hjärna !
  Paula V., 9 september 2014

  Skrämmande, att vissa mat kan påverka oss så starkt ! Bra bok, och lätt att uppfatta hur man kan ändra i sin egen mathållning. Denna bok liknar "Brödberoende" av. Hjärtläkaren William Davis, som också var bra, och har själv börjat tänka vad man stoppar i munnen. Jag är glutenkänslig, så då vill man ju veta ALLT vad man kan göra själv, och inte bara äta mediciner. Bra köp, tycker jag !

 21. Skrämmande
  Bengt Ola Glav, 9 september 2014

  Jag läste först den amerikanska upplagan men tycke att fackuttrycken var svårbegripliga så nu har jag läst den svenska versionen och förstår litet bättre. Innehållet är skrämmande och måste resultera i att vi bättre tänker över vad vi äter. Jag tycker att alla bör läsa denna bok. Det finns visserligen både språkfel och korrekturfel, men dessa är försummbara vid sidan av faktainnehållet. Läs också "Ett sötare blod", "Stoppa Alzheimer nu" och "Forskningsfusket". Tillsammans ger dessa böcker god information om vad vi bör äta och inte äta.

 22. Två stjärnor för översättningen, fem för innehåll.
  Joel, 27 augusti 2014

  Jag fick hem den igår. Mycket amerikanskt skriven (Först berättar jag vad jag _ska_ berätta, sedan resonemang på det, sedan berättar jag det , därefter berättar jag vad jag _har_ berättat.

  Dessutom är den lite halvslafsigt översatt. Det känns lite som att man har anlitat samma folk som översätter åt TV3... Mätvärden är inte översatta till svenska förhållanden, rena stavfel och direktöversättningar av amerikanska uttryck som egentligen låter helt annorlunda på svenska.

  Bortse... Läs hela recensionen

Visa alla 22 recensioner

Fler böcker av David Perlmutter