Magstarkt : en bok om tarmfloran och magens nervsystem (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2015-02-28
Upplaga
1
Förlag
Pagina Förlags
Medarbetare
Friman, Peter (form)
Dimensioner
230 x 170 x 15 mm
Vikt
418 g
SAB
Vej
ISBN
9789163610950
Magstarkt : en bok om tarmfloran och magens nervsystem (häftad)

Magstarkt : en bok om tarmfloran och magens nervsystem

(55 röster)  |  Läs 11 recensioner
Häftad Svenska, 2015-02-28

Slutsåld

Magstarkt! lyfter fram ny forskning som visar på att tarmfloran påverkar både vår fysiska och psykiska hälsa. Redan på 1800-talet förstod forskarna att det fanns bakterier i magen, men de visste inte varför de existerade eller huruvida de var bra eller dåliga för oss. Det är först under 2000-talet som forskningen kring magens nervsystem, bakterieflora och immunförsvar har kommit igång ordentligt, och den visar på att dessa bakterier spelar en mycket större roll än vad man någonsin kunnat ana.

Utöver beskrivningar och förklaringar av vårt mag- och tarmsystem innehåller boken även pedagogiska illustrationer och självhjälpsguider till hur man kan förbättra sin hälsa på naturlig väg. Författaren Martina Johansson går igenom tarmarnas betydelse för immunförsvaret, magens kommunikation med hjärnan och resten av kroppen, samt kopplingarna mellan fysiska och psykiska sjukdomstillstånd och tarmfloran. Bland annat visar den nya forskningen på att fibromyalgi, kronisk trötthet, cancer i tjocktarmen, IBS, Crohns sjukdom, ulcerös kolit och alla varianter av kronisk, låggradig inflammation troligtvis härstammar från obalanser i tarmfloran. Dessa bakterier är också vårt bästa försvar mot andra, elakartade bakterier och mycket viktigare för kroppen än immunförsvaret.

Martina Johansson är civilingenjör i bioteknik och biofysik från Chalmers och brinner för hälsa och välmående. Sedan ett par år tillbaka har kroppens tillverkning, utsöndring och påverkan av hormoner varit ett stort intresse och forskningsområde, och det är med denna kunskap som hennes författarskap har vuxit fram. Hon har tidigare skrivit böckerna Fettfrälst - snygg, starkt & frisk på högfettkost och Hormonbibeln. Martina har även en välbesökt blogg på martinas.nu där hon bloggar om kost, träning och hälsa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Magstarkt : en bok om tarmfloran och magens nervsystem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Kristina Andersson, 24 maj 2016

  Martina förklarar jättebra hur tarmfloran immunförsvar och 'psykologiska'tillstånd har ett samband och påverkas genom vad vi äter. 'Det handlar om att använda maten som medicin och sluta irritera immunförsvaret med felaktiga livsmedel ' citat från boken. Borde läsas av alla och finnas i varje hem med barn.

 2. Informativ och lättsam
  Majtan, 4 februari 2016

  Oändligt många människor har problem med magen på olika sätt vid olika tillfällen och jag är en av dem, mycket intressant läsning.
  Till stor hjälp faktiskt särskilt inslaget om resistent stärkelse och Probiotika som inte alls är allena salig görande.
  Läs också 'Charmen med tarmen''

  Majtan

 3. Information för vanliga människor
  Kim, 9 november 2015

  En väldigt lättläst bok som förklarar hur allt hänger ihop med tarmar, hormoner och hjärnan. Jag fick flera aha-upplevelser. Känner mig påläst inför kommande samtal med läkaren. Nu vet jag hur det fungerar och vad som kanske inte fungerar. Bra grundläggande kunskaper!

 4. Magstarkt
  moonwriter (Åhus), 22 juni 2015

  Mycket får man veta, intressant bok, men frågan är vad ska man äta? Efter att läst denna bok får man en hel del att fundera över, men den är saklig, och som sagt mycket intressant.

 5. Mitt betyg av " Magstarkt"
  Carina Zakrisson, 29 april 2015

  Efter att ha läst både Magstarkt och Hormonbibeln av Martina Johansson förstår jag mycket bättre varför kroppen fungerar och INTE fungerar, hon beskriver på ett enkelt sätt kroppens funktioner och sammanhang. Det stora samspelet av bakterier, goda och onda och även hur våra hormoner styr oss. Hoppas hon kommer med fler böcker, jag beställer dem gärna. Har också rekommenderat andra att läsa dem.

 6. Fantasiska kunskaper
  Lena Nyberg Johansson, 13 april 2015

  Det bästa jag läst på länge om hur vår kropp fungerar. Man lär sig oerhört mycket inte bara om tarmarna utan också om hur tarmarna kommunicerar med hjärnan. Jag rekommenderar den varmt till alla som vill lära sig mer.

 7. Strålande bra!
  Kemist, 12 april 2015

  Magstarkt är verkligen mycket bra och ger klara och begripliga råd - i jämförelse med Giulia Enders bok är den lättare för en icke kemist. Giulias bok är dock lika livfull och rolig, som hon verkar vara!
  Martina Johanssons bok ger läsaren ett bra uppsättning av konkreta och genomförbara råd! Börja med Martinas bok och tag sedan Giulias.

 8. Utmärkt!!
  Lisa, 10 april 2015

  Ska du bara köpa en bok om tarmens betydelse för ditt välbefinnande skulle jag rekommendera dig denna. Lättläst och informativ!

 9. Verkligen magstarkt
  Rattugglan, 18 mars 2015

  Kan rekommendera denna bok, lättläst men också informativ och inspirerande. Läs den och få en mer nyanserad syn på magen, tarmarna och hälsan i hela kroppen.

 10. En viktig bok
  Cajsavarg, 9 mars 2015

  Detta är en lättläst bok som är så intressant att man inte vill sluta läsa. Martina beskriver hur viktigt det är med en bra tarmflora och vilka sjukdomar, både psykiska såsom fysiska, som vi kan få om inte det är balans i magtarmsystemet.

  I boken ges förslag om hur man kan komma tillrätta med de problem som man har och den är även illustrerad med pedagogiska bilder.

  Formatet som boken är utgiven i, tycker jag om. Den är lagom stor för att ha med sig och den har flikar som ... Läs hela recensionen

 11. Mycket intressant och lärorik
  Emma Göhran, 9 mars 2015

  Martina är som vanligt både kunnig och pedagogisk och beskriver komplicerade saker så att man både tar till sig kunskapen och blir inspirerad. Mycket läsvärd och bra bok!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Martina Johansson