Sagan om den lilla hinden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
1992-03-01
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Beskow, Elsa (form)
Dimensioner
223 x 271 x 9 mm
Vikt
340 g
SAB
Hcf(yb),Hc.03,u,uHc.03
ISBN
9789163807572
Sagan om den lilla hinden (inbunden)

Sagan om den lilla hinden

bilderbok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 1992-03-01
143
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Tidlös saga av Elsa Beskow, som utkom första gången 1924. Rosalind och hennes lilla hind vilar under grönan lind när de störs av en jägare och hans hund. Hinden flyr in i skogen och jägaren lovar, vid fjädern i sin gröna hatt, att leta rätt på hinden åt Rosalind. Det blir nu inte så lätt som jägaren trott. Hinden har under sin flykt hamnat i kungens trädgård och ett sånt näpet djur passar ju utmärkt i bur, tycker kungen. Men hinden matvägrar i sin gyllene bur! Kungen utlovar en stor belöning till den som kan få hinden att äta, och ni kan nog gissa vem som ensam kan lyckas med detta... Men Rosalind vill inte ha guld, hon vill ha sin hind! Elsa Beskow (1874-1953) är en av Sveriges mest kända bilderboksskapare. I generation efter generation har hon fängslat barn med sina varma, trygga, roliga, spännande och vackra böcker som finns utgivna på 14 språk världen över.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sagan om den lilla hinden
  2. +
  3. Sagan om den lilla lilla gumman

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagan om den lilla lilla gumman av Elsa Beskow (inbunden).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sagan om den lilla hinden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välj hellre en annan
    Anni, 27 december 2014

    Jag tycker att alla andra Elsa Beskows böcker är betydligt bättre än den här. Den är förvisso skriven på rim, men berättelsen bygger på att det är en flicka som hittat på historien, så den blir inte på riktigt... Dessutom är den ganska hemsk, även om den har ett lyckligt slut och är lika vackert illustrerad som Beskows övriga alster.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elsa Beskow

Övrig information

Rosalind och hennes lilla hind vilar under grönan lind när de störs av en jägare och hans hund. Hinden flyr in i skogen och jägaren lovar, vid fjädern i sin gröna hatt, att leta rätt på hinden åt Rosalind. Det blir nu inte så lätt som jägaren trott. Hinden har under sin flykt hamnat i kungens trädgård och ett sånt näpet djur passar ju utmärkt i bur, tycker kungen. Men hinden matvägrar i sin gyllene bur! Kungen utlovar en fet belöning till den som kan få hinden att äta, och ni kan nog gissa vem som ensam kan lyckas med detta... Men Rosalind vill inte ha guld, hon vill ha sin hind! Sagan om den lilla hinden utkom första gången 1924, och det är nu 14 år sedan den senaste utgåvan utkom. Denna rimmade saga på klassiskt sagomanér tillhör inte Elsa Beskows mest kända, men innehåller en spännande berättelse och illustrationer som inte kan göra någon besviken!