Becoming Somebody (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2016-11-30
Förlag
2066 Publishing
Översättare
Anders Lindahl
Medarbetare
Skoglund, Carl Anders (form)
Dimensioner
294 x 285 x 14 mm
Vikt
946 g
SAB
Ina
ISBN
9789163917905

Becoming Somebody

Inbunden,  Engelska, 2016-11-30
249
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

OBS: Boken är både på svenska och engelska. Förord av Leif Zern.

Under fem års tid har Kuba Rose fotograferat skådespelarna för att undersöka vad som händer när de går in i sina roller. I förtroende har han fått följa med dem i deras arbete; in i logerna och sminkrummen, när de övat rösten och stretchat eller druckit kaffe, när de varit glada och förtvivlade. Syftet har varit att dokumentera hur de genomgår den förvandling som krävs inför varje föreställning. "Alla människor växlar väl mellan olika roller med mer eller mindre framgång men skådespelare är ju vårt samhälles experter på detta. Hur gör de? När blir det bra? Vad är det som gör en människa trovärdig? Detta är vad jag har forskat i", säger Kuba.

Gemensamt för de avbildade skådespelarna är att deras karriärer är någorlunda nystartade och detta var viktigt för Kuba. "Jag ville jobba med personer som inte var helt färdiga med hur de jobbar och där jag kunde följa dem i processen, in under ytan och förbi eventuella fåfängor och manér. Det tog mig några år och ett par tusen bilder men nu har jag 91 bilder som blir en sammanhållen berättelse om det jag ville studera", säger han.

I sin inledande essä skriver Leif Zern: "I Kuba Roses fotografier får jag syn på en teater som hela tiden befinner sig i rörelse, en teater där ingenting är och där allt blir. Detaljer i stället för färdiga porträtt, pauser och övergångszoner där man förväntar sig ett resultat. Där varje gest och varje sidoblick bär på löftet om en fortsättning."

Skådespelarna som Kuba Rose har samarbetat med är Emil Almén, Robert Fux, Sverrir Gudnason, Emelie Jonsson, Josefin Ljungman, Emma Mehonic, Liv Mjönes, Shima Niavarani, Jennie Silfverhjelm, Eric Stern, Jörgen Thorsson och Nina Zanjani.

Kuba Rose är fotograf, utbildad på Fotoskolan STHLM och Stockholms filmskola. Han har haft uppdrag åt bl.a. Tidningen Vi, Hemslöjd och Teg Publishing.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Becoming Somebody
  2. +
  3. Creative Act

De som köpt den här boken har ofta också köpt Creative Act av Rick Rubin (inbunden).

Köp båda 2 för 500 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Övrig information

Fotograf: Kuba Rose
Formgivare: Carl Anders Skoglund
Översättare: Anders Lindahl