Pionjär på de sju haven : den osannolika historien om den första världsomseglingen under svensk flagg och andra äventyr (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2020-08-10
Upplaga
1
Förlag
Mezzo Media
Dimensioner
230 x 210 x 27 mm
Vikt
1121 g
SAB
Lz Werngren, Nils,Nt
ISBN
9789163922855
Pionjär på de sju haven : den osannolika historien om den första världsomseglingen under svensk flagg och andra äventyr (inbunden)

Pionjär på de sju haven : den osannolika historien om den första världsomseglingen under svensk flagg och andra äventyr

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2020-08-10
309
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Blott 24 år gammal ger sig sjökapten Nils Werngren av på sin första världsomsegling. Tillsammans med åtta besättningsmän korsar han de stora världshaven med Mary Ann, ett knappt 22 meter långt segelskepp, och når andra sidan jordklotet.
Resan blir den första världsomseglingen under svensk flagg.
Under åren 1839 till 1854 får han på nära håll uppleva opiumkrig, guldrusch, farsoter och sammandrabbningar med kannibaler. Han går i land på okända öar och knyter vänskapsband med den tahitiska
drottningen Pomare och hövdingarna på Wea. Hans skildringar, presenter och inköpta textilier, naturalier och husgeråd förs till hemlandet och idag kan vi uppleva spåren efter kapten Werngrens åtta långresor på museer runtom i Sverige.
Författaren Charlotte Röing tar oss med på kapten Werngrens spännande äventyr genom hans berättelser, brev och loggböcker som tack vare sin rikedom i detaljer gör varje läsare till medresenär på strapatsfyllda färder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pionjär på de sju haven : den osannolika historien om den första världsomseglingen under svensk flagg och andra äventyr
  2. +
  3. Där solen aldrig går ned : hur världens mest sorgsna land gjorde världen syndigare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där solen aldrig går ned : hur världens mest so... av Henrik Brandão Jönsson (inbunden).

Köp båda 2 för 523 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pionjär på de sju haven : den osannolika historien om den första världsomseglingen under svensk flagg och andra äventyr. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Superspännande!
    Bokmalen, 7 november 2020

    Riktigt intressant och spännande bok om både segling, världshistoria, handel och äventyr!!! Som en riktig gammaldags äventyrsbok med verkliga händelser!

Visa alla 1 recensioner