Pionjär på de sju haven : den osannolika historien om den första världsomseglingen under svensk flagg och andra äventyr (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2020-08-10
Upplaga
1
Förlag
Mezzo Media
Dimensioner
230 x 210 x 27 mm
Vikt
1121 g
SAB
Lz Werngren, Nils,Nt
ISBN
9789163922855
Pionjär på de sju haven : den osannolika historien om den första världsomseglingen under svensk flagg och andra äventyr (inbunden)

Pionjär på de sju haven : den osannolika historien om den första världsomseglingen under svensk flagg och andra äventyr

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-10
356
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Blott 24 år gammal ger sig sjökapten Nils Werngren av på sin första världsomsegling. Tillsammans med åtta besättningsmän korsar han de stora världshaven med Mary Ann, ett knappt 22 meter långt segelskepp, och når andra sidan jordklotet.
Resan blir den första världsomseglingen under svensk flagg.
Under åren 1839 till 1854 får han på nära håll uppleva opiumkrig, guldrusch, farsoter och sammandrabbningar med kannibaler. Han går i land på okända öar och knyter vänskapsband med den tahitiska
drottningen Pomare och hövdingarna på Wea. Hans skildringar, presenter och inköpta textilier, naturalier och husgeråd förs till hemlandet och idag kan vi uppleva spåren efter kapten Werngrens åtta långresor på museer runtom i Sverige.
Författaren Charlotte Röing tar oss med på kapten Werngrens spännande äventyr genom hans berättelser, brev och loggböcker som tack vare sin rikedom i detaljer gör varje läsare till medresenär på strapatsfyllda färder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pionjär på de sju haven : den osannolika historien om den första världsomseglingen under svensk flagg och andra äventyr
 2. +
 3. Landet utanför : Sverige och kriget 1940-1942

De som köpt den här boken har ofta också köpt Landet utanför : Sverige och kriget 1940-1942 av Henrik Berggren (inbunden).

Köp båda 2 för 455 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pionjär på de sju haven : den osannolika historien om den första världsomseglingen under svensk flagg och andra äventyr. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande bok
  Fredrik Werngren, 22 september 2021

  Mycket välskriven bok och fina bilder. Eftersom den bygger på Nils Werngrens loggböcker ger den en spännande och delvis ny bild av Sveriges första världsomsegling.

 2. Superspännande!
  Bokmalen, 7 november 2020

  Riktigt intressant och spännande bok om både segling, världshistoria, handel och äventyr!!! Som en riktig gammaldags äventyrsbok med verkliga händelser!

Visa alla 2 recensioner