Tillfälliga stockholmare : Människor och möten under 600 år (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
385
Utgivningsdatum
2017-09-05
Upplaga
1
Förlag
Stockholmia förlag
Medarbetare
Hjort, Minja (förf.) / Hyltén-Cavallius, Charlotte (förf.) / Larsson, Bo (förf.) / Larsson, Marianne (förf.) / Lennersand, Marie (förf.) / Lilja, Sven (förf.) / Nehlin, Ann (förf.) / Nordin, Jonas M. (förf.) / Rudberg, Pontus (förf.) / Öhlander, Magnus (förf.) / Götlind, Anna (red.) / Lamberg, Marko
Dimensioner
225 x 190 x 32 mm
Vikt
1001 g
ISBN
9789170312991

Tillfälliga stockholmare : Människor och möten under 600 år

Häftad,  Svenska, 2017-09-05
171
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Stockholm har alltid lockat till sig människor som bara stannat tillfälligt i staden. Många har kommit som turister, eller för att arbeta eller studera en begränsad period. Andra, inte minst i senare tid, har kommit till Stockholm som flyktingar, och för en del av dem blir huvudstaden första anhalten på en resa mot ett nytt hem.

Tillfälliga stockholmare handlar om några av dessa människor. Tidsperspektivet sträcker sig från 1400-talet till i dag, och vi får möta alltifrån diplomater och identitetsbytare till internationella konferensdeltagare, gästarbetare och flyktingbarn.

Den kortvariga vistelsen kan se ut på många olika sätt, men ett har de tillfälliga stockholmarna gemensamt. De har fått möta en ny stad och dess invånare. Hur har de uppfattat staden och hur har staden uppfattat och bemött dem? Frågorna är tidlösa men också brännande aktuella i vår tids globala och mångkulturella värld där människors rörlighet är större än någonsin förr.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tillfälliga stockholmare : Människor och möten under 600 år
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 250 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »