Typografisk handbok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2004-05-01
Upplaga
5
Förlag
Ordfront Förlag
Illustrationer
ill.
Dimensioner
250 x 155 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
Poa,Aef
ISBN
9789170370885

Typografisk handbok

(35 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2004-05-01
228
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Typografi är språk för ögat. Typografisk handbok är sedan många år sta ndardboken om typografi på svenska, konkret hjälpreda och normgivare p å det grafiska området, använd i undervisning på alla nivåer, oundgäng lig för var och en som arbetar med text. Tillsammans med Svenska Akade mins ordlista och Språknämndens skrivregler står den numera tätt tryck t intill många datorer. Detta är en efterlängtad ny upplaga, helt omar betad, moderniserad och med mycket nyskrivet material.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Typografisk handbok
 2. +
 3. Effektiv visuell kommunikation : om nyheter, reklam, information och identitet i vår visuella kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Effektiv visuell kommunikation : om nyheter, re... av Bo Bergström (häftad).

Köp båda 2 för 669 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Typografisk handbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oslagbar
  Claes Magnusson, 22 juni 2022

  År efter år, trots allt snabbare teknisk utveckling och nya plattformar är detta ett oslagbart mästerverk som även vi som tror vi kan allt återkommer till. Tack.

 2. En bibel för bokformguvare
  Jan Bergsten, 5 mars 2021

  Denna bok är nödvändig för att inte gå vilse när den egna boken ska utformas. Hellmark ger goda råd om allt mellan bokpärmarna för att göra trycksaken lättläst.

 3. Super
  Elin, 18 januari 2019

  En väldigt bra bok! Fungerar som en uppslagsbok med många exempel och förklaringar. Jag tycker den är lättläst och intressant.

 4. Rena uppslagsboken
  Madeleine, 14 januari 2016

  Väldigt bra bok. Lättläst med massor av rekommendation om vad man behöver tänka och hur saker och ting kan lösas inom typografi. Dessutom fungerar den till stor del som en uppslagsbok.

 5. Bra
  Förskollärare, 7 maj 2015

  Köpte den som kurslitteratur. Tyckte att den var lättläst och överskådlig, med bra index. Underlättade i arbetet med InDesign. Nöjd med köpet.

 6. Toppenbra bok som erbjuder såväl översiktlig som...
  Caroline, 18 november 2013

  Toppenbra bok som erbjuder såväl översiktlig som djupgående information inom det typografiska ämnet. Boken tar upp såväl förklaringar som exempel på bra och dålig typografi.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Christer Hellmark

 • Rätten att kritisera överheten

  Christer Hellmark, Ingemar Folke

  Kampen för tryckfriheten har pågått alltsedan tryckteknikens tillkomst. Tryckfrihetens vänner och fiender har grupperat sig på liknande sätt från tid till tid. Argumenten för och emot har nästan alltid varit desamma. Christer Hellmarks skriftRätte...