Ätbara andra (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
259
Utgivningsdatum
2017-06-05
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
464 g
SAB
Dgug
ISBN
9789170612473
Ätbara andra (häftad)

Ätbara andra

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-06-05
177
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ätbara Andra handlar om skeenden där levande djurkroppar transformeras till ätbar materia, där de görs till ätbara arter och ätbara Andra. Boken kastar ljus på hur sådana skeenden görs friktionsfria men exempel ges också på hackande och kollapsande köttblivanden, det vill säga skeenden där djuren inte så enkelt låter sig transformeras till kött.

Ätbara Andra befolkas av en mängd mänskliga och ickemänskliga djur, av material, texter, tingestar, filmer och rörelser. Läsaren får bland annat stifta bekantskap med hästköttslasagne, bröstmjölksglass, ätna hundar, giraffen Marius, en virtuell slakthusvisning, köttslöjd, köttfria måndagar, köttmärkningar, branschorganisationer, gröna sommarhagar och nattsvarta tidningsrubriker. Tillsammans bidrar de alla till att producera normer för köttätande, karnism, liksom ätbara och dödbara Andra.

Michell Göransson är etnolog och genusvetare verksam på Konstfack och har tidigare bland annat utgivit avhandlingen Materialiserade sexualiteter (2012).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ätbara andra
  2. +
  3. Materialiserade sexualiteter : om hur normer framträder, förhandlas och ges hållbarhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Materialiserade sexualiteter : om hur normer fr... av Michelle Göransson (häftad).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ätbara andra