Litterära värdepraktiker : aktörer, rum, platser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2017-12-06
Förlag
Makadam förlag
Dimensioner
230 x 151 x 22 mm
Vikt
625 g
SAB
G:oa,Ad
ISBN
9789170612541
Litterära värdepraktiker : aktörer, rum, platser (häftad)

Litterära värdepraktiker : aktörer, rum, platser

Häftad Svenska, 2017-12-06
207
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Litteraturen intar en central plats i kulturen och samhället. Den är ständigt föremål för värdering och bedömning av olika individer, institutioner och andra aktörer på det litterära fältet. I "Litterära värdepraktiker. Aktörer, rum, platser" tar sig fem litteraturforskare an den utmanande uppgiften att beskriva och förstå den komplexa värderingsprocess som omger litteraturen. Genom konkreta fallstudier av Bokmässan i Göteborg, ett antal bokhandlar i Malmö och Lund, en grupp storläsande kvinnor samt Umeå stads novellpris, ger "Litterära värdepraktiker" en mångfacetterad bild av hur olika aktörer både skapar och upprätthåller litteraturens värden.
"Litterära värdepraktiker" är den andra större studien inom ramen för det av Riksbankens Jubileumsfond finansierade projektet "Att förhandla litterärt värde". Den första studien, "Höstens böcker. Litterära värdeförhandlingar 2013", utkom 2015 och följde värdeförhandlingsprocessen kring tjugo skönlitterära verk utgivna hösten 2013. Författarna är forskare i litteraturvetenskap vid Lunds universitet, Göteborgs universitet och Linnéuniversitetet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Litterära värdepraktiker : aktörer, rum, platser
  2. +
  3. Höstens böcker : litterära värdeförhandlingar 2013

De som köpt den här boken har ofta också köpt Höstens böcker : litterära värdeförhandlingar 2013 av Torbjörn Forslid, Jon Helgason, Lisbeth Larsson, Christian Lenemark, Anders Ohlsson (häftad).

Köp båda 2 för 455 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Litterära värdepraktiker : aktörer, rum, ...