Heidegger och filosofins metod : om den filosofiska artikulationens och den filosofiska insiktens karaktär eller en introduktion till fenomenologin (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
347
Utgivningsdatum
2007-08-01
Förlag
Brutus Östlings bokf Symposion
Dimensioner
220 x 150 x 25 mm
Vikt
560 g
SAB
Dbz Heidegger, Martin,Dbccb
ISBN
9789171398017
Heidegger och filosofins metod : om den filosofiska artikulationens och den filosofiska insiktens karaktär eller en introduktion till fenomenologin (häftad)

Heidegger och filosofins metod : om den filosofiska artikulationens och den filosofiska insiktens karaktär eller en introduktion till fenomenologin

Häftad Svenska, 2007-08-01
179
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Martin Heidegger är kanske 1900-talets mest omskrivna och inflytelserika filosof. I Heidegger och filosofins metod hävdar Johan Eriksson att Heideggers huvudverk Varat och tiden inte i första rummet är en undersökning av människans vara utan snarare är en undersökning som ytterst syftar till att skänka filosofin sin egen metodologiska självförståelse. Heidegger och filosofins metod kan läsas som en övergripande introduktion till den transcendental-fenomenologiska metod som initialt skapades av Edmund Husserl, men som Heidegger försökte utveckla och radikalisera.

Erikssons välformulerade och initierade studie är centrerad kring följande frågeställningar: Hur skall man undersöka och vinna tillgång till filosofins specifika forskningsområde? Vilken karaktär har den filosofiska kunskapen eller insikten? Och kanske viktigast: Vad kännetecknar filosofins särpräglade form av artikulation och begreppslighet?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Heidegger och filosofins metod : om den filosofiska artikulationens och den filosofiska insiktens karaktär eller en introduktion till fenomenologin
  2. +
  3. Idéer till en ren fenomenologi och fenomenologisk filosofi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Idéer till en ren fenomenologi och fenomenologi... av Edmund Husserl (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Heidegger och filosofins metod : om den f...