Laga världen : med ickevåld, medkänsla och andra verktyg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2014-06-09
Upplaga
1
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Medarbetare
Åkerlund, Magnus (form)
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
296 g
SAB
Cm.05
ISBN
9789172171008
Laga världen : med ickevåld, medkänsla och andra verktyg (häftad)

Laga världen : med ickevåld, medkänsla och andra verktyg

(1 röst)
Häftad Svenska, 2014-06-09
218
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
laga världen (tikkun olam) är ett uttryck som används inom judisk tradition. Vad kan det betyda i dag? Vi lever i en globaliserad värld som hänger samman politiskt och ekonomiskt. Det är befogat att fundera över hur varje människa kan bidra till att laga vår tilltygade planet. Här hämtar vi inspiration från världens visdomstraditioner, mystiken i världens religioner och även från modern forskning i psykologi, neurovetenskap och evolutionsbiologi.
I boken presenteras nio verktyg som behövs för att laga världen. Ickevåld och medkänsla är de två viktigaste. Aktuell forskning visar att dessa färdigheter kan övas upp, alldeles som att man kan lära sig spela piano.
I några kapitel går vi igenom vad ickevåld och medkänsla betyder i världens fem stora religioner. Ibland tycks religionen vara problemet, men den kan också vara lösningen.
Andra verktyg som kan hjälpa oss att laga världen är att vi avvisar bokstavstro, gör upp med »vi och dem«- tänkandet, reflekterar över människans psykologi samt blir mer medvetna om våra djupaste rötter, inte minst olika tankestilar. I bokens sista kapitel ges konkreta förslag på hur vi alla kan bidra till att laga vår trasiga värld och hur man kan välja att »dela med sig av kärlek, vänlighet, medkänsla och barmhärtighet till alla skapade varelser«.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Laga världen : med ickevåld, medkänsla och andra verktyg
  2. +
  3. Nakna utan att blygas : om den sexuella revolutionen & en revolutionär syn på sex

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nakna utan att blygas : om den sexuella revolut... av Stefan Gustavsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 437 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Antoon Geels