Över tre oceaner : med S/Y Jennifer över Stilla havet, Indiska oceanen och Atlanten 2010-2013 (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sjöfartens handböcker
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2014-12-16
Upplaga
1
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
230 x 155 x 25 mm
Vikt
629 g
SAB
Nt
ISBN
9789172235946
Över tre oceaner : med S/Y Jennifer över Stilla havet, Indiska oceanen och Atlanten 2010-2013 (inbunden)

Över tre oceaner : med S/Y Jennifer över Stilla havet, Indiska oceanen och Atlanten 2010-2013

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2014-12-16
240
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Lars Hässler gav sig sommaren 2010 ut på en jorden-runt-seglats med sin S/Y Jennifer som varade i tre och ett halvt år. Drygt ett decennium hade förflutit sedan han kom hem från sin första resa som varade i 10 år, 1988-98. Under mellantiden hade han hunnit med att segla sin Jennifer på alla Europas stora kanaler och floder samt besökt länderna runt Medelhavet och Svarta havet. Dessa seglatser har han skrivit om i böckerna "Yrke: Världsomseglare", "Medelhavet tur och retur", "Seglingar i Medelhavet" och "Med båt på Europas kanaler". Dessutom har han skrivit den populära hamnbeskrivningen Arholma-Landsort med Gotland och även "Mot Söderhavet", om sin seglats på ett segelhippiekollektiv i Söderhavet under 1970-talet.

Den första delen av den nya världsomseglingen "Mot Alaska" kom ut 2012 och täckte bland annat Röda havet, Indien, Borneo, Filippinerna, Kina, Japan, Alaska och Kanada hösten 2011.

Denna andra del fortsätter resan via Kalifornien, Mexiko, Hawaii, genom Stilla havet/Mikronesien till Filippinerna och Indonesien, över södra Indiska Oceanen till Mocambique och Sydafrika, över Sydatlanten till Brasilien, genom Västindien och amerikanska ostkusten till Kanada, Grönland, Island, Färöarna, Skottland och tillbaka till Stockholm hösten 2013.

Höjdpunkterna har varit många; Hawaii, genom Karolineröarnas atoller i Mikronesien, Raja Ampats fantastiska natur och dykning i Indonesien, Réunion i Indiska oceanen, Kapstaden, Fernando de Noronha utanför Brasilien kust, Bequia i Västindien, att segla in i New York, Vikingabyn på norra Newfoundland, Grönlands glaciärer och Islands karga landskap.

Det är en spännande och ovanlig rutt som få svenskar hittills skrivit om. Som övriga seglatser skedde seglingen delvis med deltagande besättningsmedlemmar. Dessa har bestått av personer från olika länder; par och singlar, erfarna som oerfarna seglare, alla med olika bakgrund. Boken innehåller inte bara seglingsbeskrivningar utan även politiska och historiska bakgrundsbilder från de ofta i Sverige relativt okända länder som besökts.

Boken är rikt illustrerad med färgfoton från seglatsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Över tre oceaner : med S/Y Jennifer över Stilla havet, Indiska oceanen och Atlanten 2010-2013
  2. +
  3. Bortom nya horisonter : med Malinda IV på de stora haven

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bortom nya horisonter : med Malinda IV på de st... av Leif Lundberg, Eva Lundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 520 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lars Hässler