Trygghet i skolan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Stiftelsen Tryggare Sverige
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2021-01-19
Upplaga
1
Förlag
Jure Förlag
SAB
Oep
ISBN
9789172238268
Trygghet i skolan (häftad)

Trygghet i skolan

Häftad Svenska, 2021-01-19
89 208 Du sparar 119 kr!
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Barn tillbringar större delen av sin tid i skolan. Samtidigt är skolan en av de vanligaste platserna där barn drabbas av brott. Sedan decennier vet vi även att många är otrygga i skolan, framför allt i omklädningsrum, i korridorer och på toaletter. Hur kan detta ha fått fortgå i decennier? Hur kan skolan bli säkrare och tryggare?

Det förebyggande arbetet i skolan har traditionellt sett varit inriktat mot så kallad social prevention med målet att reducera individers motivation att begå brott. Denna rapport innehåller en sammanställning av aktuell forskning och beprövade erfarenheter när det gäller betydelsen av den fysiska miljön för uppkomsten av brott och otrygghet. I rapporten presenteras också en modell för att kunna förbättra säkerheten och tryggheten i skolor genom situationell brottsprevention.

Rapporten, som är ett samarbete mellan Stiftelsen Tryggare Sverige och Länsstyrelsen Stockholm, syftar till att fungera som inspiration för hur kommuner, huvudmän och andra aktörer kan nå upp till Barnkonventionen och Agenda2030.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Trygghet i skolan
  2. +
  3. Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur av Mia Törnblom (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »