Supervitamin D : aktivt skydd mot kroniska sjukdomar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2012-01-30
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Översättare
Elsie Formgren, Sten Sundström
Originaltitel
Superhormon Vitamin D
Dimensioner
215 x 140 x 14 mm
Vikt
300 g
SAB
Vcbb
ISBN
9789172412415
Vanliga sökord
vitamin d d-vitamin
Supervitamin D : aktivt skydd mot kroniska sjukdomar (inbunden)

Supervitamin D : aktivt skydd mot kroniska sjukdomar

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2012-01-30
172
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer

De flesta som bor i Skandinavien har D-vitaminbristI vårt land står solen lågt under halva året. Under vinterhalvåret är natten längre än dagen. Vi lever och arbetar inomhus. Och när vi går ut, då måste vi ofta klä på oss ordenligt. Vi får helt enkelt för lite solljus på kroppen.

Men i motsats till alla andra vitaminer, som du måste tillföra kroppen med kosten, kan din kropp bilda D-vitamin själv. Det bildas i din hud när du vistas i solen med måtta. Solen är din viktigaste hälsokälla!

Om din kropp inte får tillräckligt med D-vitamin, riskerar du att drabbas av sjukdomar som astma, diabetes, reumatism och cancer. Den här boken presenterar de senaste rönen om hur du kan skydda dig, och förebygga D-vitaminbrist.

På vetenskaplig grund. De senaste forskningsrönen om D-vitaminets betydelse för din hälsa.

Förebyggande skydd mot kroniska sjukdomar. D-vitamin stärker ditt skydd och vid sjukdom förbättrar du dina chanser att tillfriskna.

Positiva effekter. De senaste råden som förklarar sambanden mellan sol, kost och näringstillskott, för att förebygga D-vitaminbrist.

»Solprofessorn« Jörg Spitz, läkare och medicine doktor, är specialist inom ortomolekylär medicin. Med sina studier inom så kallad integrerad prevention« har han sedan fyrtio är medverkat till att bygga upp ett europeiskt nätverk för D-vitaminforskning. Jörg Spitz är ledamot av The American Society for Nutrition och har varit avdelningschef vid sjukhuset i Wiesbaden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Supervitamin D : aktivt skydd mot kroniska sjukdomar
  2. +
  3. Livsstil och cancer : de 8 reglerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livsstil och cancer : de 8 reglerna av Johannes F Coy, Freerk T Baumann, Jörg Spitz, Anna Cavelius (häftad).

Köp båda 2 för 397

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Supervitamin D : aktivt skydd mot kroniska sjukdomar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ögonöppnare
    Klockan77, 20 mars 2014

    En lättläst bok som förklarar hur vi producerar D-vitamin och alternativa sätt att tillgodose sitt behov av vitaminet. Största delen av boken är dock inriktad på forskningsrön om sjukdomstillstånd som D-vitamin kan hjälpa till att förebygga eller lindra vilket är en hel del mer än vad man tänker sig.

    För mig har boken öppnat ögonen för hur viktigt det är med D-vitamin men jag hade helst fått mer djupgående information om bland annat produceringen av D-vitamin och ljusförhållanden som... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Supervitamin D : aktivt skydd mot kronisk...