Slå rot i förvandlingen : Gunnel Vallquists liv och livshållning (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
389
Utgivningsdatum
2021-06-01
Förlag
Ellerströms Förlag
Dimensioner
215 x 160 x 30 mm
Vikt
770 g
SAB
Gcz Vallquist, Gunnel
ISBN
9789172476127

Slå rot i förvandlingen : Gunnel Vallquists liv och livshållning

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-06-01
243
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Författaren, översättaren och akademiledamoten Gunnel Vallquist (1918-2016) gjorde sig ett namn i offentligheten dels som översättare av Marcel Prousts På spaning efter den tid som flytt - ett arbete som tog henne mer än trettio år - och dels som essäist och debattör i kyrkliga frågor. Hon satte tidigt upp stränga prin ciper för bildning och livsföring, sökte sina andliga rötter i Frankrike, Italien och Ryssland när de svenska tankefållorna blev för trånga och förstod att det mest avgörande var att lära sig bejaka tillvarons paradoxer. "Att gå in i motsägelsen, att vila i spänningspunkten, att slå rot i förvandlingen", som hon skrev i betraktelsesamlingen Steg på vägen (1983).

I denna biografi följer Alva Dahl de litterära, teologiska och livspraktiska trådarna i en komplex människas liv och breddar därmed bilden av det svenska 1900-talets kulturliv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Slå rot i förvandlingen : Gunnel Vallquists liv och livshållning
 2. +
 3. Steg på vägen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Steg på vägen av Gunnel Vallquist (inbunden).

Köp båda 2 för 385 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Slå rot i förvandlingen : Gunnel Vallquists liv och livshållning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jätteintressant bok
  Katina, 8 december 2021

  Jag är en stor vän till Gunnel Vallquists böcker och den här är en verklig läsupplevelse. Jag har läst ung. halva boken och man kan inte läsa den för snabbt för att man måste begrunda allt så noga. Hon har djup i sitt resonemang och hennes sökande efter svar i trosfrågor tilltalar mig .Alva Dahl skriver bra och Gunnel Vallquist är knivskarp i sina resonemang.För henne duger ingenting halvt, hon vill finna hela sanningen.
  Min första bekantskap med författaren var en liten bok, Steg på väge... Läs hela recensionen

 2. Spännande sökande
  Janne Carlsson, 23 juni 2021

  Den här boken handlar om en enskild persons uppriktiga sökande, men många känner säkert igen sig i hennes frågeställningar. Ger en allsidig bild av en helgjuten, om än långt ifrån fullkomlig, personlighet. Författaren har gjort ett gediget arbete och åstadkommit en ovanligt läsvärd bok. Gunnel Vallquist och hennes intensiva brottningskamp med Gud, Kyrkan och livet förmedlar dessutom en fängslande bit samtidshistoria.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Alva Dahl