På stadens skuggsida : människor och brott i Jack The Rippers London (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2017-08-01
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Eriksson, Ludvig (form)
Dimensioner
205 x 160 x 15 mm
Vikt
492 g
SAB
Oer
ISBN
9789173318488
På stadens skuggsida : människor och brott i Jack The Rippers London (inbunden)

På stadens skuggsida : människor och brott i Jack The Rippers London

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2017-08-01
236
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det sena blodiga 1800-talets London var platsen för Jack the Rippers blodiga härjningar. Stor möda har lagts ner på att identifiera denne seklets mest ökända brottsling. Men desto mindre uppmärksamhet har man ägnat åt hans offer, människorna på samhällets absoluta botten, vars vardag pågick samtidigt som skräcken bredde ut sig i staden. I Londons mörka gränder och överbefolkade kyffen levde män och kvinnor som kämpade för att skapa sig en dräglig tillvaro trots fattigdom, misär och kriminalitet.
Vilka var de? Hur levde de? Och hur anpassade de sig till att leva i den framväxande jättestaden?
I På stadens skuggsida berättas om några av de människor som levde på skuggsidan av det sena 1800-talets London, och bodde granne med mördare, tjuvar och ligister. I de rättegångsprotokoll som bevarats åt eftervärlden får vi en inblick i deras vardag och livsvärld, som aldrig var särskilt långt bort från brotten och farorna. Genom att rikta vår uppmärksamhet mot dessa människor kan vi få svaren på några av Londons bortglömda mysterier: Vad hände med den stackars doktorn som förirrat sig in i slummen? Vad var orsaken till upploppen i Hackney? Vad försiggick egentligen i stans opiumhålor? Och hade fruarna på Pitt Street verkligen rätt var deras granne en terrorist?

Författaren och historikern Peter K. Andersson har här sammanställt en mängd olika livsöden från en avgörande tid i den moderna historien. Framställningen bygger på hans mångåriga forskning om 1800-talets London.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På stadens skuggsida : människor och brott i Jack The Rippers London
  2. +
  3. Tystnadskontraktet : she said - avslöjandet som startade metoo

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tystnadskontraktet : she said - avslöjandet som... av Jodi Kantor, Megan Twohey (inbunden).

Köp båda 2 för 465 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter K Andersson