Allt om Karl den tolfte (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2018-10-12
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Eriksson, Ludvig (form)
Dimensioner
190 x 120 x 22 mm
Vikt
381 g
SAB
Kc.428
ISBN
9789173319423
Allt om Karl den tolfte (inbunden)

Allt om Karl den tolfte

Inbunden Svenska, 2018-10-12
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varför ska någon bry sig om Karl den tolfte? Det är en fråga värd att ställa, menar Håkan Strömberg, författaren till denna bok. Karl den tolfte är död och har varit det länge. Långa perioder har han varit nästan lika bortglömd som Johan den tredje eller Adolf Fredrik, och det vill inte säga lite. Sedan dyker han upp igen, lite som brandnävan växten som bara gror och blommar efter en skogsbrand.
Så var ska den börja, som vill veta lite lagom mycket? Inte bara om hans liv och leverne utan även om den politiske Karl den tolfte, den mytologiske Karl den tolfte och den modemedvetne Karl den tolfte? Var börjar den som vill ha svar på de stora frågorna, som ifall Karl den tolfte någonsin hade sex, eller vilken ras hunden Pompe tillhörde? Det är för den läsaren, som den här boken har skrivits.

Håkan Strömberg är historiker och arbetar på Göteborgs stadsmuseum. Han har bl.a. tidigare utgivit den uppmärksammade boken Lucia Den svenskaste av alla traditioner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allt om Karl den tolfte
  2. +
  3. Breven som inte kom fram : Karl XII:s soldater i Norge 1716-1718

De som köpt den här boken har ofta också köpt Breven som inte kom fram : Karl XII:s soldater ... av Peter Ullgren (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Allt om Karl den tolfte