Stefans stora feta röda (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2017-09-21
Förlag
Leopard Förlag
Dimensioner
250 x 203 x 23 mm
Vikt
787 g
SAB
Qe
ISBN
9789173437448
Stefans stora feta röda (häftad)

Stefans stora feta röda

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-09-21
289
 • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Varför är tomaten röd? Få känner till att den från början var orange och då mycket nyttigare.

Musikern och författaren Stefan Sundström som tidigare har skrivit succéerna Stefans lilla gröna och Stefans stora blå är nu tillbaka med boken Stefan stora feta röda. Där berättar han hur det kom sig att han blev en passionerad tomatodlare. Om hur han förverkligat sin barndomsdröm om att få bo i en djungel med mystiska frukter. Om hur naturromantik skavts och blötts mot den hårda Mälardalsleran för att resultera i nyttigare och godare tomater.

Stefan vill berätta om sin nästan livslånga kärlekshistoria med tomater, dom röda såklart, men också dom gula,svarta, oranga och vita tomaterna. Till och med dom blå.

Det är också en bok om hur vi kan gå från att vara blinda konsumenter och trötta producenter, till att bli medvetna och ansvarstagande prosumenter. Hur vi kan värna en relation till maten och de människor som odlar den, med respekt för jorden vi ärvde.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stefans stora feta röda
 2. +
 3. Stefans lilla gröna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stefans lilla gröna av Stefan Sundström (häftad).

Köp båda 2 för 598 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stefans stora feta röda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tomatbibel!

  Stora röda feta tomater på Stefan Sundströms vis. Att odla tomater i växthus i Sverige och att ta reda på skörden av tomater. Boken tar också upp frågan om kompost en förutsättning för god jord att odla i. Man sträckläser alltid Stefan Sundströms böcker med de fina illustrationerna. Kramar Ann-C.

 2. Bästa tomatboken jag har läst!
  Krister Selleby, 21 mars 2018

  Annorlunda beskrivning av en passion för odling. Stefan är så långt från glamour en artist kan komma. Han är förankrad i jorden. Häftigt!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna