Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2015-01-26
Upplaga
1
Förlag
Libris förlag
Medarbetare
Axelsson, Margareta Brisell (form)
Dimensioner
180 x 110 x 13 mm
Vikt
121 g
SAB
Cm.04,Dokb
ISBN
9789173874205
Det händer när du vilar (pocket)

Det händer när du vilar

(44 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-01-26
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  109
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 2 format & utgåvor
Det finns en hemlighet i vilan.

Det som inte händer så länge man försöker just det inträffar så snart man ger upp.

I det vardagliga kan det visa sig när man inte kan komma på ett namn. Efter att ha prövat allt, gått igenom alfabetet, släpper man försöket med en suck. Då kommer man på det! Råd som sov på saken eller lägg det åt sidan en stund pekar åt samma håll: Någonting händer när ingenting händer. Onyttan är allt annat än onyttig.

Vad är vila? Mer än att inte arbeta? Vilka värden värnar vilan? Hur hanterar jag vilan i relation till känslan av att inte riktigt räcka till? Hur värnar jag rätten att få vara trött? Och inte minst, hur handskas jag med vilans ärkefiender Oro, Leda och Rastlöshet?


Tomas Sjödin har skrivit Det händer när du vilar för människor som har mycket omkring sig och som uppskattar det en bok om vårt behov av stillhet, men också om hur mycket vi behöver umgänge, måltider och fest.

I ett samhälle där allting går fortare och fortare har vilan gått från att vara det första, det som ger kraft till arbete och ansvar, till att hamna sist. Vilan har blivit en kompensation, en snabbladdning, istället för att vara en del av själva livet.

Tomas Sjödin är författare, pastor, föreläsare och en av Göteborgs-Postens regelbundna krönikörer. Efter en rad mer eller mindre självbiografiska böcker gjorde han häromåret sin romandebut med Tusen olevda liv finns inom mig. Han har sommarpratat i Sveriges Radios P1 2006 och 2009, och 2011 och 2013 blev han också framröstad av radiolyssnarna som vinterpratare. Han bor i Säve tillsammans med sin fru Lotta.

"Läste Tomas bok med stor inre behållning. Kände verkligen betydelsen av att ta till sig vilan från den dagliga rutinen och från det höga bruset i omvärlden. Betydelsen att genom vilan få tillgång till din egen potential i vardagen, för att kunna skapa ett fokus inåt i din nära omgivning och för att befria dig själv från stress och prestationsångest. För att helt enkelt må bra med dig själv och andra."
Jan Carlzon, företagsledare, tidigare VD och koncernchef SAS

"Att vila är att släppa taget . Bara denna enda mening är värd att läsa Tomas Sjödins senaste bok, Det händer när du vilar (Libris förlag). Tvåhundrasex sidor klokskap om den livsviktiga vilan. Jag önskar att alla läste den."
Hillevi Wahl, Metro

"Hela boken landar i en enda utandning som skär bort oron inom mig, och lyfter hoppet inom mig: 'Man behöver inte räcka till. Det räcker att man finns till. Allt utöver det är bonus.'"
Jakob Olofsgård, Jönköpings-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det händer när du vilar
 2. +
 3. Ljudet av tystnad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ljudet av tystnad av Tomas Sjödin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Det händer när du vilar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inga pekpinnar bara värme.

  Instämmer med Hillevi Wahl i Metro, "Tvåhundrasex sidor klokskap om den livsviktiga vilan."
  En bok alla borde läsa. Avsaknaden av pekpinnar ger utrymme för egna tankar...

 2. Fantastisk bok
  Cajsa, 6 april 2018

  Fantastisk bok som revolutionerat min syn på den livsviktiga vilan. Från att ha varit någonting jag undvikit, bortprioriterat och tyckt varit onödigt & jättetrist till att bli en hörnsten i mitt liv. Skriven på ett lättillgängligt sätt och lämnar plats för eftertanke. Ville aldrig att boken skulle ta slut! Rekommenderar starkt.

 3. Näring för själ och tanke
  Cristel, 20 mars 2018

  Det här är en bok så full av "näring" för själ och tanke, att jag kommer tillbaks till den gång på gång.
  Varenda sida mättad med klokskap, inspiration och mänsklig värme. Jag har läst nästan alla Tomas Sjödins böcker, och tycker att det här är den bästa.
  Som vårt prestationsmättade samhälle ser ut idag, och med de följder det skapar i form av sjukskrivningar och dåligt mående, är det här en bok både för lekmän och proffs som behöver nya vinklar, eller snarare en påminnelse om det vi a... Läs hela recensionen

 4. En bok om vikten av vila
  Helena, 29 juni 2017

  När man läst denna bok skulle man önska att den gamla traditionen att man skulle vila en dag i veckan fanns kvar som ett självklart inslag i samhället idag. När jag var liten hängde mamma inte tvätt på söndagar, pappa klippte inte gräset och man fick inte heller gå bort och leka med kompisar på söndagar. På söndagarna klädde vi oss lite finare och gick på söndagspromenad hela familjen. Ibland gick vi i kyrkan - inte alltid. Men jag kan se i backspegeln att just de dagarna som man inte fick ... Läs hela recensionen

 5. Tomas väljer ljuset i en mörknande värld
  Ewa Andersson, 29 januari 2017

  Det här är en mycket förnöjsam läsning, som ger många eftertankar, en bok man kan gå tillbaka till. Sjödin skriver som han talar, lugnt och insiktsfullt. Vi lever i en uppspeedad tid där man ska vara så effektiv som möjligt och glömmer kanske återhämtningen, vila och sömn, sömnbrist är direkt livshotande när den blir långvarigt. Är det tom lite fult att erkänna att man vilar?

 6. Behövs verkligen
  Rut Miriam Berjlund, 4 april 2016

  Mycket bra. Köper och ger bort också!! Den behövs med tanke på all stress! Tack för att ni har den blande era böcker!
  Miriam Berjlund

 7. En bok för ALLA!
  AMGEZ (Karlstad), 25 maj 2015

  Läs och ta den till dig! Med dagens tempo och livsstil är detta vad vi behöver. Lättsamt men ändå innerligt skrivet!

 8. Den nödvändiga boken

  Den nödvändiga boken om den nödvändiga, men bortglömda vilan. Vi strävar hela tiden efter att fylla dagarna mer och mer tills vi inte orkar mer. Något vi måste ändra på...
  Ett citat "Det har hänt att jag somnat i ett problem och vaknat i en lösning".

 9. Inte vad jag väntat mig
  Robert Snitt, 9 mars 2015

  Jag önskade mer vetenskaplig fakta. Detta handlar mest om Sjödins insikter under resor med mera, vilket bitvis i och för sig är intressant, men inte alls var vad jag förväntat mig när jag köpte boken.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Tomas Sjödin