Gliporna i minnets korridorer : en religionsprofessor ser tillbaka (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
277
Utgivningsdatum
2021-09-17
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
207 x 150 x 23 mm
Vikt
427 g
SAB
Lz Wikström, Owe
ISBN
9789173879231

Gliporna i minnets korridorer : en religionsprofessor ser tillbaka

Inbunden,  Svenska, 2021-09-17
240
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Jag är pensionär sedan ett decennium. Livet är lugnare. Minnena håller på att försvinna. Tiden tickar obevekligt. Det kan slå åt två håll. Först känner jag djup tacksamhet eller kanske snarare ett slags eufori och lycka. Men därefter erfar jag en stillsam, knappt anad oro. Allt oftare blir jag påtagligt medveten om en svår tanke: snart är det hela över, om några år är det dags att ta farväl. Insikten om alltings provisorium blir påtaglig när jag går upp på vinden för att utan brådska ögna igenom gamla dagböcker, ser hur jag skissat på texter till essäer, lärobokskapitel eller recensioner

(ur boken)

I den här boken ser religionsprofessor Owe Wikström tillbaka på sitt liv och tar med läsaren på en biografisk resa från barndomens Luleå till läroverk, studentliv och år som föreläsande författare och forskande professor. De blixtrande och intensiva åren är förbi då han varit präst, S:t Lukas-terapeut, lärare på pastoralinstitutet, professor i religionspsykologi, författare till ett 20-tal böcker och uppmärksammad föreläsare.

Sakta och eftertänksamt har han glidit mot åldrandets gränser. Barnbarnen ökar i antal, men själv sitter han gärna i lugn och ro och skriver om det han finner i minnets irrande korridorer. Hur blev allt så här och vad har jag gjort i mitt liv? En rad minnen träder som små ljusstråk ur de olika rummen som finns längs livskorridoren.

Fokus i den här boken är att försöka förstå sin egen livsresa. Varför blev mitt liv så här? Och hur inser man att det börjar luta mot afton?

Owe Wikström är professor i religionspsykologi, präst och psykoterapeut samt hedersdoktor vid Åbo Akademi. Han är en prisbelönt författare som på Libris tidigare har gett ut Det bländande mörkret, Från ett cafébord i Paris och Den ofrånkomliga gåtan (tillsammans med Peter Strang). Owe Wikström var sommarvärd i Sommar i P1 år 2011.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Gliporna i minnets korridorer : en religionsprofessor ser tillbaka
  2. +
  3. Stefan Hultman : Mitt liv på travbanan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stefan Hultman : Mitt liv på travbanan av Stefan Hultman, Henrik Ingvarsson (inbunden).

Köp båda 2 för 439 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »