Byggnadsvård för lägenheter 1880-1980 (inbunden)
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2018-10-09
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form) / Myrehed, Per (foto)
Dimensioner
278 x 205 x 42 mm
Vikt
1756 g
SAB
Ic-c
ISBN
9789174246292
Byggnadsvård för lägenheter 1880-1980 (inbunden)

Byggnadsvård för lägenheter 1880-1980

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2018-10-09
351
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Aldrig tidigare har vi haft så stor möjlighet att påverka och förändra den egna bostaden som vi har idag. Med allt tätare mellanrum byts gamla kök och badrum ut mot nya. Golv som valts för årtionden sedan täcks över med ett som ligger mer rätt i tiden. Väggar rivs ner, nya rum byggs upp. Men vad är det egentligen vi gör oss av med när vi renoverar våra hem? Vilka är idéerna vi slänger ut tillsammans med köksskåp och linoleummattor? Och vad blir kvar om vi inte vårdar det som en gång var?

Byggnadsvård för lägenheter tar sitt avstamp i den moderna stadens framväxt under slutet av 1800-talet och låter oss följa utvecklingen av den svenska lägenheten decennium för decennium, fram till 1980-talets slut. Genom att belysa hur politiska krafter samverkat med estetiska ideal och byggnadstekniska landvinningar ger boken en unik inblick i varför våra hem ser ut som de gör. Alltifrån hur bostadsområden utformats och fasader fått sina utseenden, till rummens indelningar, väggarnas färger och golvlisternas specifika profiler. På ett lättillgängligt sätt får du kunskap om den rika historia som döljer sig bakom de kanske slitna golven eller flagnande taperna.

Bokens andra del består av ett utförligt kapitel helt ägnat de praktiska aspekterna av renovering och lägenhetsvård. Här presenteras konkreta strategier för hur man kan närma sig och förhålla sig till frågor som rör vård och renovering, såväl som handfasta tips på hur man bäst går till väga när man står inför behovet av att återställa eller byta ut något.

Byggnadsvård för lägenheter utgör ett oumbärligt redskap för alla som är intresserade av att vårda sin lägenhet och dess historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Byggnadsvård för lägenheter 1880-1980
 2. +
 3. Invändig renovering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Invändig renovering av Göran Gudmundsson (häftad).

Köp båda 2 för 583 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Lewerentz : ett mästerverk

  Fredric Bedoire, Wilfried Wang, Kerstin Wickman, Vicki Wenander, Ewa Glennow

  Sigurd Lewerentz är en av Sveriges tre mest kända arkitekter internationellt sett, vid sidan av Asplund och Tessin. Ett av hans mest framträdande byggnadsverk är Riksförsäkringsanstaltens byggnad, alldeles vid Adolf Fredriks kyrka i Stockholm (192...

 • Lewerentz : a masterpiece

  Fredric Bedoire, Wilfried Wang, Kerstin Wickman, Vicki Wenander, Ewa Glennow

  This new illustrated book on architecture, Lewerentz. A Masterpiece , provides answers to questions about the internationally renowned architect Sigurd Lewerentz Sigurd Lewerentz (1885-1975) was one of the greatest masters of 20th-c. Swedish archi...