Proposals for Stockholm (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2011-12-13
Förlag
nilleditions
Dimensioner
200 x 210 x 10 mm
Vikt
480 g
ISBN
9789174372243
Proposals for Stockholm (häftad)

Proposals for Stockholm

Häftad,  Svenska, 2011-12-13
229
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Proposals for Stockholm Kan levereras innan julafton
"Once upon a time there was this hole. It always has been and still is. But now it is a hole into the future. We are going to dump so much through this lousy hole into this world that everything will change in it. Life will be different. It will be fair. Everyone will have everything he needs. "

Proposals for Stockholm är ett projekt av Economy som handlar om hur bildproduktion påverkar produktionen av rum och historia. Hur skulle det vara om vi kunde resa i tiden och föreställa oss nya historieskrivningar och alternativa framtider? Hur skulle det vara om Stockholm var en plats där fiktioner och verkligheter, framtid och historia kolliderar in i varandra, där nya synsätt och perspektiv synliggörs? Denna bok, med texter av den kroatiska filosofen Tomislav Medak, ger sig i kast med den fullständigt omöjliga uppgiften att förändra bilden av Stockholm. Olika framtider projiceras från en mängd utgångspunkter. Förlorade historiska platser besöks och alternativa framtider låter sig anas. Ett Stockholm befolkat av omedvetna arkitekturer, impulsiva reaktioner, klipp och klistra infall och kalejdoskopiska vyer.

Proposals for Stockholm är en reaktion mot en arkitektur som är allt för upptagen med att fullfölja kortsiktiga ekonomiska mål, en praktik som mer och mer har kommit att begränsa sig själv till det som är möjligt och mätbart. En arkitektur som har förlorat sin kapacitet som potential. Denna bok försöker förmedla att arkitektur inte enbart handlar om det som är möjligt, det handlar i lika hög grad om det som inte är möjligt, en arkitektur för äventyr, förlorade framtider och alternativa verkligheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Proposals for Stockholm
  2. +
  3. R.U.R. : Rossum's Universal Robots

De som köpt den här boken har ofta också köpt R.U.R. : Rossum's Universal Robots av Karel Apek (häftad).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »