Politik på riktigt : handbok för sociala ingenjörer (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
260
Utgivningsdatum
2022-06-23
Upplaga
2
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
190 x 135 x 18 mm
Vikt
356 g
SAB
Occ
ISBN
9789174450392

Politik på riktigt : handbok för sociala ingenjörer

Häftad,  Svenska, 2022-06-23
120
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Detta är the inside story om hur poli tiska reformer ska utformas och genom föras för att bli verklighet. Det tog mig ett helt arbetsliv att lära mig det Irene nu sammanfattar på 260 sidor.« Allan Larsson, fd finansminister

Nyutgåva av Irene Wennemos succébok Politik på riktigt med uppdaterat förord!

"Det är bara käbbel utbrast Stefan Löfven irriterat i en parti ledardebatt inför valet 2014 och sammanfattade med fyra ord hur många ser på partipolitiken. Men samtidigt har politik blivit både mer engagerande och mer polariserande under senare tid. Det finns knappt någon som tror att saker blir bättre av mindre politik. Det är i stället politik på riktigt som anses lösa samhällsproblemen.

Att genomföra politiska förändringar väcker motstånd. De flesta som försöker inser att det som ser ut som en vacker reformskiss på skrivbordet för det mesta innehåller mängder av små besvärliga detaljer. Motståndet mot förändringen bru kar alltid underskattas. Men om man lyckas väl med reformen, brukar det som uppnås bli livskraftigt och många gånger också populärt.

Den här boken riktar sig till dem som inte nöjer sig med att prata eller klaga. Den är till för dem som vill ändra något på riktigt. Den svarar på frågan hur politiska reformer ska utformas och genomföras för att bli verklighet. Det här är boken för den som tror på politikens förmåga till förändring och som själv vill bli social ingenjör.

»Irene Wennemo har åstadkommit något så märkligt som en furstespegel för dagens Sverige ... precis som Machiavelli lyckas Wennemo skriva om det politiker verkligen gör, bortom retoriken, utspelen och grälen.« Ingvar Persson i Aftonbladet

»Det vore kanske en absurd överdrift att utnämna Irene Wennemo till en svensk nutida Machiavelli, men nog har hennes gärning drag av den lärde florentina rens ... För den som vill påverka och förverkliga politik är Politik på riktigt en guldgruva.« Stefan Svallfors, professor i Sociologisk forskning

»...välskriven, kunskapsrik, bitvis personlig och underfundigt smårolig.« Helena Dyrssen, fd liberal statssekreterare

Irene Wennemo, född 1966, är doktor i sociologi, generaldirektör på Medlings institutet samt ordförande i Vetenskaps rådet. Under mandatperioden 2014 2019 arbetade hon som statssekreterare åt Ylva Johansson på Arbetsmarknads departementet. Innan dess har hon arbetat nära politiken i många olika roller: som politisk sakkunnig åt stats minister Göran Persson, som enhetschef på LO, som ledarskribent och i olika statliga utredningar om bland annat socialförsäkringar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Politik på riktigt : handbok för sociala ingenjörer
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 199 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Irene Wennemo