Kommer det att finnas tro? : en ny vision för undervisning och växande tro (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2015-10-13
Upplaga
1
Förlag
BoD
Översättare
Rune Larsson
Medarbetare
Religionspedagogiskt idéforum (ed.)
Illustratör/Fotograf
Carina Tornqvist
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
215 x 160 x 25 mm
Vikt
567 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Cm.07
ISBN
9789174638400
Kommer det att finnas tro? : en ny vision för undervisning och växande tro (häftad)

Kommer det att finnas tro? : en ny vision för undervisning och växande tro

Häftad Svenska, 2015-10-13
155
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Boktiteln utgår från Jesu dramatiska fråga "Kommer det att finnas tro på jorden när Människosonen kommer åter?" Är dagens sekularisering en bekräftelse på detta, frågar författaren. Det beror på oss, blir svaret. Om alla tar Jesu kallelse att sprida hans evangelium på allvar och gör det med honom som förebild finns det hopp. Inte främst för kyrkornas överlevnad utan för alla.
Boken har tre delar.I en kort inledning tecknas bilden av den kristen trons försvagade ställning.Den andra delen berättar om Jesu sätt att undervisa och vad vi kan lära oss av honom. Det centrala ligger i hans sätt att möta människor. Hur han med hela sitt liv visar det han berättar med ord. Livet och tron hör samman i en enhet.
Den tredje delen är praktiskt men också strategiskt inriktad. För det första behöver alla delta varje enskild kristen, familjen och församlingen. För det andra måste tro och liv hållas samman. Låt livet bli belyst av tron och tron vara med och forma livet. Eller som han säger: "Från liv till tro till liv".
Det leder vidare till att undervisning i vid mening sker i allt vad vi som enskilda, som familj och som kyrka och församling säger och gör. Med andra ord en helhetssyn på lärande och undervisning, där alla och allt vi säger och gör samverkar.
Därför uppmanas vi till en fördjupad och målinriktad medvetenhet om hur exempelvis kyrkan undervisar med hela sitt liv. Det gäller dess gemenskap, vittnesbörd, förkunnelse och liturgi, diakoni och särskilda undervisning, Allt i den anda av öppenhet och kärlek som kännetecknade Jesus.
Boken vänder sig till alla som tror en koneskvens av hans helhetssyn på undervisningen. Enskilda kan med fördel använda boken som underlag i studiegrupper. Ideella ledare, församlingspedagoger och kateketer, församlingsledare, präster och pastorer kan hämta inspiration och vägledning för både det praktiska, visionära och målinriktade arbetet.
Boken har också goda möjligheter att bli en oroande men samtidigt hoppingivande väckarklocka och inspirationskälla på kyrkornas nationella och regionala nivåer.
Jesu fråga"Kommer det att finnas tro på jorden?" lämnar ingen oberörd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommer det att finnas tro? : en ny vision för undervisning och växande tro
  2. +
  3. Burundi och Rwanda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Burundi och Rwanda av Henry Stålgren (kartonnage).

Köp båda 2 för 344 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas H Groome