Kommer det att finnas tro? : en ny vision för undervisning och växande tro (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
380
Utgivningsdatum
2015-10-13
Upplaga
1
Förlag
BoD
Översättare
Rune Larsson
Medarbetare
Religionspedagogiskt idéforum (ed.)
Illustratör/Fotograf
Carina Tornqvist
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
215 x 160 x 25 mm
Vikt
567 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
Cm.07
ISBN
9789174638400
Kommer det att finnas tro? : en ny vision för undervisning och växande tro (häftad)

Kommer det att finnas tro? : en ny vision för undervisning och växande tro

Häftad Svenska, 2015-10-13
151
  • Skickas inom 10-15 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Boktiteln utgår från Jesu dramatiska fråga "Kommer det att finnas tro på jorden när Människosonen kommer åter?" Är dagens sekularisering en bekräftelse på detta, frågar författaren. Det beror på oss, blir svaret. Om alla tar Jesu kallelse att sprida hans evangelium på allvar och gör det med honom som förebild finns det hopp. Inte främst för kyrkornas överlevnad utan för en mänskligare värld.

Thomas H. Groomes bok från 2011, Will There Be Faith? A New Vision for Education and Growing Desciples föreligger nu på svenska i översättning av Rune Larsson och med illustrationer av Carina Tornqvist.

Boken har tre delar.

I en kort inledning tecknas bilden av den kristen trons försvagade ställning.

Den andra delen berättar om Jesu sätt att undervisa och vad vi kan lära oss av honom. Det centrala ligger i hans sätt att möta människor. Hur han med hela sitt liv visar innebörden av det han berättar med ord. Livet och tron hör samman i en enhet.

Den tredje delen är praktiskt men också strategiskt inriktad. För det första behöver alla delta varje enskild kristen, ung och gammal, familjen och församlingen. För det andra hör tro och liv samman. Tron och livet bildar en gemensam väv. Den kristna tron tar hela människan i anspråk, när tanken, hjärtat och händerna formas formas till kärlekens tjänst för den andre.

Konsekvensen av denna helhetssyn blir att lärande och undervisning är något som ständigt pågår genom allt vad vi säger och gör och är som enskilda, familj och kyrka/ församling. Allt samverkar och formar det budskap människor möter. Precis som det var med Jesus.

Därför uppmanas läsaren till en fördjupad och målinriktad medvetenhet om hur exempelvis kyrkan undervisar med hela sitt liv. Sådant som visar sig i en öppen och välkomnande gemenskap, i vittnesbörd, förkunnelse och liturgi, i diakoni tjänst och i den särskilda undervisningen. Allt i den anda av respekt och kärlek som kännetecknade Jesus.

Boken vänder sig till alla som vill låta sig utmanas av författarens på en gång enkla och radikala helhetssyn på kristen undervisning. Boken kan läsas av den enskilde men ännu hellre tillsammans med andra som underlag i för samtal. Ideella ledare, församlingspedagoger och kateketer, församlingsledare, präster och pastorer kan hämta inspiration och vägledning för både det praktiska arbetet men lika mycket till hjälp att forma visioner, mål och strategier i församlingen. Och varför inte använda sig av boken på kyrkornas nationella och regionala nivåer.

Jesu fråga i bokens titel "Kommer det att finnas tro på jorden?" lämnar ingen oberörd. Det allvarliga budskapet oroar men inger samtidigt hopp och inspiration.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommer det att finnas tro? : en ny vision för undervisning och växande tro
  2. +
  3. Liv Strömquists astrologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv Strömquists astrologi av Liv Strömquist (häftad).

Köp båda 2 för 330 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas H Groome