Lyrik och essäer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svenska klassiker utgivna av S
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
1997-10-01
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Medarbetare
Holm, Ingvar (red.)
Dimensioner
220 x 145 x 30 mm
Vikt
660 g
SAB
Hc.03,Hc.04
ISBN
9789174864939
Lyrik och essäer (inbunden)

Lyrik och essäer

Inbunden Svenska, 1997-10-01
119
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Ola Hansson (18601925) var genom sin självständighet och sin trohet mot en social ursprungsmiljö unik inom den generation författare som dominerade 1800-talets två sista litterära decennier. Han nämndes länge i Tyskland, tillsammans med Strindberg och Ibsen, som en av tidens stora förnyare: Ljuset kommer från Norden.
Genom diktsamlingen Notturno (1885) gav Ola Hansson ny riktning åt den svenska lyriken. Den boken kom flera årtionden före sin tid och är fortfarande modern, levande, njutbar. Ola Hansson var den förste som framgångsrikt ersatte versberättelsen med den lyriska textens totala uttryck och de traditionella rimmen och versmåtten med stoffets bilder, ordens egenvärde och ljudens klang.
I serien Svenska Klassiker utgivna av Svenska Akademien.
Introduktion av akademiledamoten Ulf Linde.
Kommentarer och ordförklaringar av Ingvar Holm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lyrik och essäer
  2. +
  3. En uppfostrare

De som köpt den här boken har ofta också köpt En uppfostrare av Ola Hansson (häftad).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Lyrik och essäer

Övrig information

Ola Hansson (18601925) var genom sin självständighet och sin trohet mot en social ursprungsmiljö unik inom den generation författare som dominerade 1800-talets två sista litterära decennier. Han nämndes länge i Tyskland, tillsammans med Strindberg och Ibsen, som en av tidens stora förnyare: Ljuset kommer från Norden. Genom diktsamlingen Notturno (1885) gav Ola Hansson ny riktning åt den svenska lyriken. Den boken kom flera årtionden före sin tid och är fortfarande modern, levande, njutbar. Ola Hansson var den förste som framgångsrikt ersatte versberättelsen med den lyriska textens totala uttryck och de traditionella rimmen och versmåtten med stoffets bilder, ordens egenvärde och ljudens klang. I serien Svenska Klassiker utgivna av Svenska Akademien. Introduktion av akademiledamoten Ulf Linde. Kommentarer och ordförklaringar av Ingvar Holm.