Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
203
Utgivningsdatum
2013-02-22
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Niclas Nilsson
Originaltitel
Players
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
178 x 110 x 6 mm
Vikt
120 g
SAB
Hce
ISBN
9789174990997

Spelare

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-02-22
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Pammy och Lyle Wynant är ett snyggt och välmående Manhattanpar. De tycks ha allt. Men under den perfekta ytan molar tristessen, som leder dem bort från varandra och ut i skilda men lika fatala äventyr.

En man blir ihjälskjuten på New York-börsens golv, Lyle ser honom dö alldeles intill sig. Han kan inte skaka av sig händelsen, och plötsligt ser han sig involverad i ett intrikat spel med militanta terrorister. Pammy gör en avstickare från vardagen tillsammans med Jack, som lever i ett homosexuellt förhållande med Ethan. Vad som först är lite oskyldigt vänstrande får katastrofala följder.

Don DeLillos klassiska sjuttiotalsroman Spelare är en brutalt naken bild av det slöa konsumtionssamhället, men också en drömlikt gåtfull spegling av terrorhotet utifrån, med New York som spelplats, flera decennier före 9/11.

I översättning av Niclas Nilsson.

»En grym, elegant liten roman.« DIANA HOLMBERG, HELSINGBORGS DAGBLAD

»Don DeLillos Spelare känns som en iskall föraning om vad som dominerat nyheterna de senaste 10-15 åren.« JAN GRADVALL, EXPRESSEN

»I Spelare visar DeLillo prov på sin skarpa psykologiska blick och förmåga att ge gestalt åt individens förvirring inför det moderna samhällets frestelser och anfäktelser.« MARTIN LAGERHOLM, KRISTIANSTADSBLADET
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Spelare
 2. +
 3. Tystnaden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tystnaden av Don Delillo (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Spelare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. och vad handlade det om?
  Björn Carheden, 6 december 2016

  Jag gillade språket, det fanns flera passager jag gillade. Själva strukturen var för virrig för mig. Jag fattade inte riktigt vad den handlade om. Helhets intrycket blir ett "och??

 2. Don de Lillo är en STOR författare. Ibland är det...
  Stefan Love, 8 maj 2013

  Don de Lillo är en STOR författare. Ibland är det svårt att hänga med men har man läst Under Jord, världens bästa roman och skildring av stämningsläget i 50-talets USA, då måste man läsa allt han ger ut. Spelare kommer inte upp i den nivån men den här boken ska läsas. Udda formuleringar och en skarp iaktagelseförmåga som han förmedlar vidare, där är han en mästare.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Don Delillo