Kung Mor (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
73
Utgivningsdatum
2022-10-24
Förlag
Modernista
SAB
Hc.02
ISBN
9789174995374
Kung Mor (häftad)

Kung Mor

Häftad,  Svenska, 2022-10-24
219
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Om minne och glömska - av två av våra främsta poeter respektive dramatiker:

»Läsningen för med sig en virvelvind av motstridiga känslor, av sorg och av kärlek; den är plågsam och omöjlig att värja sig ifrån. Det märks att Kung Mor är resultatet av ett möte mellan två giganter inom den svenska poesin och dramatiken.« Betyg: 4 av 5 - Evelina Ivarsson, BTJ

I Euripides Backanterna har kvinnorna dragit ut ur Thebe för att genomföra dionysiska fester och ritualer i bergen. När ett av deras barn dyker upp för att spionera på dem är det ingen som känner igen honom. Hans egen mor tror att han är ett lejon och sliter sönder honom levande.
I Kung Mor vistas ett antal människor på en vårdinrättning i utkanten av tillvaron. Det är Kung Mor, som har glömt det mesta, men tycks veta allt. Det är Dagen och Natten med sina vårdande rörelser. Det är ett par tokfransar som gärna skulle ta sig därifrån. En gammal dotter rör sig hela tiden i de rosa korridorerna. Det verkar som om hon inte har någon annanstans att gå.
Kung Mor är en pjäs om minne och glömska. Vad händer om vi glömmer de vi älskar? Om vi slutar att känna igen oss själva och varandra? Vet vi ingenting om kärlek då - eller mer än någonsin?

JENNY TUNEDAL är en flerfaldigt prisbelönt poet, vars senaste diktsamling Dröm, baby, dröm utkom på Wahlström & Widstrand 2022.

CHRISTINA OUZOUNIDIS är en av landets ledande dramatiker och regissörer. Fyra av hennes tidigare böcker finns utgivna på Modernista - senast Terroristens kropp 2019.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kung Mor
  2. +
  3. Nollpunkten : precisionens betydelse hos Witold Gombrowicz, Inger Christensen och Herta Müller

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nollpunkten : precisionens betydelse hos Witold... av Gabriel Itkes-Sznap (kartonnage).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna