Legend (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Legend (del 1)
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2014-10-02
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
Legend
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
180 x 110 x 18 mm
Vikt
160 g
SAB
uHce
ISBN
9789174996289
Legend (pocket)

Legend

(30 röster)  |  Läs 9 recensioner
Pocket, Svenska, 2014-10-02
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det som en gång var västra USA är nu Republiken, en nation som ständigt befinner sig i krig med sina grannar.
Femtonåriga June är född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon får sin utbildning i Republikens högsta militära kretsar. Day, däremot, är född i slummen och är landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de verkar
June och Day är från två olika världar, och det finns ingen anledning till att deras vägar skulle korsas förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstänkt. Indragen i den ultimata katt-och-råtta-leken kämpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hämnd för Metias död.
Men så upptäcker June och Day, i en chockartad vändning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrämmande långt deras hemland är berett att gå för att bevara sina hemligheter.

MARIE LU [f. 1984] är en amerikansk författare vars böcker sålt i över 4 miljoner exemplar. Hon fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-serien, som såldes till 26 länder och följdes av den lika uppskattade serien Den unga eliten. Wildcard - den avslutande, andra boken om Warcross-imperiet gick rakt in på New York Times bestsellerlista.

* Såld till 24 länder
* En New York Times bestseller
* Filmrättigheterna sålda till CBS kommer att produceras av teamet bakom Twilight


»Om du gillade Hungerspelen kommer du att älska Legend.« SARAH REES BRENNAN, författare till The Demon Lexicon

»Legend inte bara överlever hypen, den förtjänar den.« THE NEW YORK TIMES

»Legend är omöjlig att lägga ifrån sig och ännu svårare att glömma.« KAMI GARCIA, författare till Beautiful Creatures-trilogin

»Välskrivet och ypperligt genomfört. Uppföljare tack!« ENTERTAINMENT WEEKLY
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Legend
 2. +
 3. Balladen om sångfåglar och ormar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Balladen om sångfåglar och ormar av Suzanne Collins (pocket).

Köp båda 2 för 124 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Legend. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Alla måste läsa den
  Hejhej, 29 januari 2023

  Jag älskade Legend och jag kommer garanterat läsa dom andra böckerna helt klart en av mina favoriter. Tycker alla borde läsa den.

 2. Bästa boken i serien
  Sara , 4 juni 2021

  Den bästa boken i serien där det intressanta ligger i motståndet mellan de två huvudkaraktärerna. En framtidsvärld som är intressant utformad och där man gärna vill läsa vidare för att få veta mer om världen.

 3. Rekommenderas
  Moa (Gnesta), 20 april 2018

  Trevlig läsning! En ungdomsbok med mycket bra story som är lite annorlunda och inspirerande jämfört med de andra dystopiska bokserierna som vi alla läst och älskat (tex Hunger Games, Divergent, Mazerunner etc). Storyutvecklingen är fenomenal och svår att förutse enligt mig.

 4. Boken titel säger allt!
  Bookish Girl, 5 januari 2018

  Denna bok är verkligen LEGEND och förtjänar hypen säger jag bara. Älskar verkligen böcker som är dystopiska science fiction och drama. Bästa kombinationen. Gillar att författaren har skrivit ur båda huvudpersonernas perspektiv men även ändrat typsnittet beroende på vilken person kapitlet handlar om. Jag tycker iallafall det gör det enklare att urskilja vem kapitlet handlar om då jag läst andra böcker med parallellhandling. Rekommenderar denna bok starkt till unga vuxna och uppåt som är mycket för dystopiska böcker!

 5. Inte bara för Unga Vuxna
  Linda, 3 september 2017

  Står under "Unga Vuxna" men till skillnad från många andra Dystopia böcker undet YA tycker jag att den här mer än gott och väl når alla åldersgrupper(har själv passerat ung vuxnen stadiet för många år sen) Påminner en del om George Orwells 1984 i sin samhälls beskrivning, men har sin egen unika historia som är väldigt välskriven och läsaren får följa historien ur 2 personers perspektiv och upplevelser, June & Day.
  Själv läste jag ut boken på 1 dag och började direkt med "Prodigy"
  Vä... Läs hela recensionen

 6. Bland det bästa jag läst
  Linnéa, 6 mars 2017

  De senaste veckorna har jag läst alla tre böckerna i Legend-trilogin och kan bara säga wow. Sådan otroligt gripande handling, oförutsägbara händelser och spännande karaktärer. Älskar böckerna och ser mycket fram emot filmatiseringen. Om du är mellan 12-25 år och älskar dystopiska böcker kommer du fastna för denna bok.

 7. Bara älskar denna boken
  Isabella Jönsson, 17 april 2016

  Läste hela serien i sträck förra sommaren. Väldigt bra skrivet, en typisk "går-inte-att-lägga-ner-bokserie".
  Den har kärlek, spänning och mycket händelser vilket gör att man alltid vill veta vad som händer här näst. En väldigt komplett storry alltså.

 8. Väldigt bra
  Cecilia (Göteborg), 20 februari 2015

  Jag tyckte boken hade en väldigt spännande handling och det var aldrig när jag läste att jag tyckte den var seg. Det är nog den bok som jag har kommit in i snabbast. Jag rekommenderar den till ungdomar som gillar spänning och romantik. Längtar till att läsa dem andra delarna också!

 9. En ok ungdomsbok
  eva åberg, 30 december 2014

  Ännu en dystopi med speciella huvudpersoner och en kärlekshistoria... inte dåligt och inte den bästa - men ett nytt grepp i denna bok är att huvudpersonerna kommer från botten och toppen på samhällspyramiden. Kommer dock inte orka läsa de övriga böckerna i serien

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Marie Lu