Vit krypta (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Pilgrimsfalkens väktare (del 1)
Antal sidor
388
Utgivningsdatum
2018-12-04
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
180 x 112 x 26 mm
Vikt
215 g
SAB
Hc
ISBN
9789175039060
Vit krypta (pocket)

Vit krypta

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-12-04
89
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Alex och Dani är enäggstvillingar och oskiljaktiga sedan deras föräldrar övergivit dem. En midsommarnatt när de är 22 år försvinner Dani spårlöst. Man letar efter henne i flera månader utan att finna minsta ledtråd.

Omgivningen försöker få Alex att glömma det hemska som har inträffat, men hon får ett nervöst sammanbrott och ligger katatonisk på psyket i en hel månad. När hon skrivs ut har hon bara en enda tanke i huvudet: Att hitta Dani.

För att försörja sig medan hon letar efter systern tar Alex anställning på den mytomspunna dejtingfirman Ash & Coal. Det är där hon träffar den framgångsrika och attraktiva psykologen Carl Asher. Snart börjar märkliga saker att hända. Varför känner hon Danis närvaro i ett speciellt rum på firman? Vem är det som lämnar mystiska meddelanden i hennes lägenhet?

Alex misstänker att en ockult sekt har kidnappat Dani, men kan det verkligen stämma? Människor i hennes omgivning börjar ifrågasätta hennes mentala hälsa: inbillar hon sig allt? Plötsligt befinner Alex sig i ett farligt limbo där mycket tyder på att hon står näst på tur.

Vit krypta är en thriller om sekter med osynliga nätverk, frihetsberövande, maktlöshet och manipulation - och om en syskonkärlek som är starkare än allt.

Lotta Olsson/DN:

"Spännande om sekter och ordenssällskap och deras makt över medlemmar, ett ämne som Mariette Lindstein behärskar väl. Ett tag misstänker man alla."

Johannas deckarhörna (Amelia):

Författaren är mycket skicklig på att förmedla obehag. Det ligger något hotfullt i luften genom hela boken och de små detaljerna, att känna sig iakttagen, förföljd, inte ensam i rummet förhöjer berättelsen till en extra hög nivå. Internationellt sett är den psykologiska thrillern vår samtids största trend och Mariette Lindstein går i spetsen för genren här i Sverige.

Svenska böcker:

Rysligt spännande, otroligt bra intriger, personbeskrivningar som är väl genomtänkta och beskrivna. En riktigt bladvändare helt enkelt.

Olivias deckarhylla:

Den täta mystiken och känslan att man inte vet vem man kan lita på ger liv åt de fint beskrivna miljöerna och det levande språket. Fängslande, förföriskt och förtrollande. Jag vill ha mer!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vit krypta
 2. +
 3. Sprickor i jorden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sprickor i jorden av Mariette Lindstein (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vit krypta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Överarbetade dialoger
  Anna (Göteborg), 30 juni 2019

  Bokens upplägg är spännande och inbjuder till läsning. Det skulle kunna vara en riktigt bra och spännande bok rakt igenom om det inte vore för de överarbetade dialogerna som inte lämnar något till läsaren att själv tänka till kring. Det vore intressantare att läsa om man som läsare själv fick dra vissa slutsatser och genom handlingen förstå outtalade delar istället för att få allt presenterat för sig i korta ordalag.

 2. Spänning in i det sista!
  Lollos bokhörna, 8 mars 2019

  Oj vilken bok! Vit krypta är en grym thriller om sekter, om svek, vänskap, maktlöshet och makt. Det är en bok om att syskonkärlek kan vara starkare än allt. Det är en förbannat spännande bok helt enkelt. Mariette Lindstein är väldigt bra på att skriva om sekter och att skriva målande och beskrivande. Grymt imponerad. Boken är en bladvändare! Läs! Ser fram emot del 2 som kommer i år!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Mariette Lindstein