Guds nya barnbarn : att växa upp i kontroversiella religiösa grupper (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
322
Utgivningsdatum
2017-08-02
Upplaga
1
Förlag
Dialogos Förlag
Översättare
Birgitta Johansson
Originaltitel
Children in Minority Religions: Growing up in Controversial
Medarbetare
Persson, Richard (form)
Dimensioner
210 x 135 x 21 mm
Vikt
466 g
SAB
Cn
ISBN
9789175043272
Guds nya barnbarn : att växa upp i kontroversiella religiösa grupper (häftad)

Guds nya barnbarn : att växa upp i kontroversiella religiösa grupper

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-08-02
279
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Guds nya barnbarn : att växa upp i kontroversiella religiösa grupper Kan levereras innan julafton
Hur är det att vara barn och växa upp i en religiös minoritetsgrupp som Hare Krishna, Scientologi-kyrkan, Jehovas Vittnen, Knutby Filadelfia, Plymouth-bröderna, Enighetskyrkan eller Guds Barn/Familjen?

Boken bygger framför allt på ett 70-tal intervjuer med såväl vuxna som barn som vuxit upp i dessa grupper, samt på intervjuer med ett 20-tal föräldrar, men också på fältobservationer och textstudier av gruppernas material kring barn och barnuppfostran.

Livsvillkoren för barnen kan vara mycket olika, bland annat för att de olika religiösa grupperna har olika ideologier och syn på barnuppfostran, men också på individuella omständigheter inom olika familjer, fas i gruppens utveckling samt samhällets gensvar och reaktioner på gruppen ifråga.

Boken diskuterar teman som socialisation, identitet, avhopp och skolgång, men tar också upp farhågor kring dessa grupper som auktoritär uppfostran, aga, isolering från samhället, separationer mellan föräldrar och barn, och bristande omsorg vad gäller mat och hälsa.

Författare är professor i religionsvetenskap Liselotte Frisk, Högskolan Dalarna, fil. dr Peter Åkerbäck, Stockholms Universitet, och doktorand Sanja Nilsson, Högskolan Dalarna och Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Guds nya barnbarn : att växa upp i kontroversiella religiösa grupper
 2. +
 3. Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget m... av Jesper Huor, Anders Rydell (inbunden).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Guds nya barnbarn : att växa upp i kontroversiella religiösa grupper. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Onyanserad
  Mia Lundin , 21 april 2021

  Författarna tycks normalisera barns utsatthet inom sekter. Ordet sekt omskriver de exempelvis till "religiösa kontroversiella minoritetsgrupper". Mindcontrol till "socialisation". Fd medlemmar dock anklagas för att omkonstruera sina minnen negativt. Hjälporganisationer för de som försöker lämna/har lämnat, beskrivs i negativa ordalag. Fann flera faktafel om bland annat Jehovas vittnen. Tex menar författarna att eftersom Jehovas vittnens barn tvingas under LVU till att ta emot blod så råder in... Läs hela recensionen

 2. Viktig och intressant forskning
  Andreas B, 13 januari 2019

  Viktig fakta om hur det är att växa upp i olika, i Sverige förekommande, sekter eller religiösa samfund om man så vill. Bra urval av respondenter, både avhoppare, medlemmar och allt däremellan.

Visa alla 2 recensioner