1658 : tåget över Bält (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2017-01-27
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
300 g
SAB
Kc.425
ISBN
9789175454924
1658 : tåget över Bält (häftad)

1658 : tåget över Bält

Häftad Svenska, 2017-01-27
229
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
"Lars Ericson Wolke är en duktig militärhistoriker. Han berättar inte bara så att man kan förstå vad som hände utan också så att han öppnar nya perspektiv." Nyheterna

»Wolkes översikt är mycket klar och lättläst och han placerar på ett strålande sätt in den urgamla rivaliteten mellan Sverige och Danmark i ett storpolitiskt sammanhang... en av de bättre böckerna jag läst och som borde få mycket stor spridning bland alla som är intresserade av historia.« Bloggen Bokparet

Den svenska historiens mest djärva och framgångsrika krigsoperation!

2008 är det 350 år sedan Karl X Gustav och den svenska armén genomförde sin marsch över de danska sunden. Händelsen har gått till historien som Tåget över Bält och är en av den svenska historiens mest framgångsrika krigsoperationer, men också en av de mest riskfyllda. Med marschen visade svenskarna en kallblodighet av sällan skådat mått. Händelsen ledde fram till freden i Roskilde, då bland annat Skåne, Blekinge och Bohuslän blev svenska.

I 1658 Tåget över Bält beskriver Lars Ericson Wolke hur denna spektakulära krigsoperation överhuvudtaget var möjlig. Han skildrar det militära genidraget och ger bakgrunden till händelserna: krigssituationen mellan Sverige och Polen/Ryssland; hur ärkefienden Danmark lurade i vassen och väntade på första bästa tillfälle att slå tillbaka.

Förutom beskrivningen av krigståget förklarar författaren också varför det svenska anfallet lyckades medan det danska försvaret misslyckades. Boken avslutas med en epilog som redogör för vad det egentligen var för landområden som Sverige erhöll 1658. Vad utmärkte de nya sydliga landskapen?

Lars Ericson Wolke är en av Sveriges främsta experter på svensk militärhistoria. Han är docent i militärhistoria vid Åbo akademi samt verksam som t f professor i krigsvetenskap vid Försvarshögskolans militärvetenskapliga institution.

Det här är en Print on Demand-utgåva av en tidigare utgiven bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 1658 : tåget över Bält
  2. +
  3. Johan III : en biografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Johan III : en biografi av Lars Ericson Wolke (häftad).

Köp båda 2 för 426 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om 1658 : tåget över Bält